Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Υγιεινές συνταγές/ζυμαρικά (4)

Γεια σας φίλοι μου
μία πολύ απλή και υγιεινή συνταγή θα σας δώσω σήμερα, που είναι όμως νοστιμότατη. Τα ζυμαρικά αρέσουν συνήθως σε όλους. Συνοδευόμενο το πιο πάνω πιάτο και από μία πράσινη σαλάτα εμπλουτισμένη με λίγους σπόρους (στη δική μου έχω βάλει κολοκυθόσπορους, όπως βλέπετε στη φωτογραφία) αποτελεί ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

ΟΙ  ΣΥΝΤΑΓΕΣ  ΜΟΥ
Λαζάνια με σάλτσα τόνου

Σάλτσα:
2 κονσέρβες  τόνου
2μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα                                             
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 κουτί χάρτινο ή κονσέρβα  συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 κουτί ή κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
6 κ.σ. λάδι
Αλάτι, πιπέρι

Μπεσαμέλ:
1 κουτί μεγάλο γάλα 2% λιπαρά (1 λίτρο) ή αντίστοιχη ποσότητα γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη (θα το βρείτε στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα)
3 κ.σ. φουσκωτές κορν φλάουρ
Αλάτι, πιπέρι

Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και καραμελώνουμε σε σιγανή φωτιά τα κρεμμύδια, μαζί με τις πιπεριές. Όταν γίνει αυτό, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 1-2 βράσεις και κλίνουμε τη φωτιά.
Ταυτόχρονα, σε μία άλλη μικρότερη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το κορν φλαόυρ να πήξει, ανακατεύοντας συνέχεια, για να μην κολήσει στον πάτο το κορν φλάουρ. (Δεν γίνεται πάρα πολύ πηχτή αυτή η μπεσαμέλ για να υπάρχει υγρασία να μαλακώσουν τα λαζάνια, τα οποία χρησιμοποιιούμε κατ' ευθείαν από το κουτί τους, άβραστα).
Στη συνέχεια, σε πυρέξ, βάζουμε τα υλικά μας σε στρώσεις, ως εξής: λίγη (2-3 κουταλιές) μπεσαμέλ και λίγη σάλτσα, *λαζάνια (τρία φύλλα παίρνει το δικό μου πυρέξ), σάλτσα (το 1/3 της ποσότητας που υπάρχει στη κατσαρόλα), 2-3 κουταλιές μπεσαμέλ, και συνεχίζουμε από το *. Τελειώνουμε με λαζάνια (4η στρώση) πάνω στα οποία χύνουμε όλη τη μπεσαμέλ που έχει περισσέψει και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε στον αέρα, στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φαγητό μας.
Καλή σας όρεξη

1 σχόλιο:

ΣΩΤΗΡΑΚΟΥ είπε...

Αγαπητή κ. Τσουκαλή το βιβλίο σας είναι καταπληκτικό! το έκανα δώρο και σε τέσσερεις φίλους που επίσης τους άρεσε πολύ.

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.