Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (25)


Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Ένα πολύ καλό και ενδιαφέρον ιατρικό νέο έχω σήμερα να σας ανακοινώσω. Θεραπεύτηκε (πλήρως) ο πρώτος ασθενής με AIDS, στην Αμερική. Το νέο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα CBS του Σαν Φραντσίσκο πριν από λίγες ημέρες.
Ο 45χρόνος ασθενής Ray Brawn  έπασχε από το 1995 από τη νόσο του AIDS. Το 2007, που ζούσε στην Γερμανία, εκτός από την αρχική του νόσο εμφάνισε και λευχαιμία. Οι γιατροί του τότε αποφάσισαν να του κάνουν μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων. Θυμόσαστε τα άρθρα στα οποία σας είχα αναλύσει τα επιτεύγματα του εκπληκτικού νέου ιατρικού κλάδου, αυτού της «αναγεννητικής ιατρικής»;  Μπορείτε όσοι το επιθυμείτε να ξαναδείτε το πρώτο άρθρο της σειράς κάνοντας κλικ στο http://lenahealth.blogspot.com/2011/01/23.html
Η μεταμόσχευση είχε επιτυχία και μετά από αυτήν ο ασθενής θεραπεύτηκε όχι μόνον από την λευχαιμία αλλά και από την νόσο του AIDS. Οι γιατροί του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φραντσίσκο της Αμερικής που τον παρακολουθούν από τότε στενά,  μιλούν για πλήρη ίαση και από τα δύο νοσήματα !...
Η ίασή του αποδίδεται στο ότι ο δότης των βλαστοκυττάρων τα οποία μεταμοσχεύθηκαν στον Brawn είχε ανθεκτικότητα στον ιό HIV του AIDS. Και είναι γνωστό πως περίπου του 1% των Καυκασίων έχουν αντοχή στον ιό HIV.
Δυστυχώς βέβαια όπως λένε και οι γιατροί του θεραπευμένου ασθενή, δεν μπορούν όλοι οι ασθενείς με AIDS να θεραπευτούν με μία μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων, γιατί η μέθοδος αυτή κρύβει ακόμη πολλούς κινδύνους, ίσως και θάνατο, όπως θα διαβάσετε και στα άρθρα για την "αναγεννητική ιατρική" που σας έχω γράψει. Ωστόσο η περίπτωση του Brawn ανοίγει νέους δρόμους στην έρευνα του AIDS και οι επιστήμονες ελπίζουν να έχουν κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.