Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (10)

Γεια σας φίλοι μου
Πολύ ενδιαφέροντα τα σημερινά ιατρικά νέα που έχω να σας πω και αφορούν τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Φάρμακα δηλαδή που οι περισσότεροι από εσάς παίρνετε τώρα πια χωρίς να ρωτήσετε καν τον γιατρό σας, όποτε έχετε κάποιον πόνο.
Πολύ πρόσφατη ιατρική έρευνα που έγινε στην Δανία για τα φάρμακα αυτά λοιπόν ανακοινώθηκε πριν λίγες μόλις ημέρες στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας.
Στην έρευνα διαπιστώθηκε πως η λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο Εγκεφαλικών Επεισοδίων (ΕΕ) σε κατά τα άλλα υγιείς ανθρώπους!
Οι ερευνητές δήλωσαν πως το θέμα είναι πολύ σοβαρό, γιατί πριν λίγο καιρό άλλες έρευνες είχαν ήδη συσχετίσει τα φάρμακα αυτά με κίνδυνο Εμφράγματος Μυοκαρδίου (ΕΜ).
Και βέβαια υποθέτουν πως ο μηχανισμός θα είναι ο ίδιος, αφού πρόκειται και στις δύο περιπτώσεις για νοσήματα που έχουν σχέση με τα αγγεία και την πηκτικότητα του αίματος.
Θεωρούν πως πρέπει να ληφθούν μέτρα, για να μην δίνονται τα φάρμακα αυτά πια χωρίς συνταγή γιατρού και να ενημερωθούν γι αυτό όλοι οι γιατροί στον κόσμο εγκαίρως.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως ο κίνδυνος για ΕΕ είναι σχετικός με το είδος του αντιφλεγμονώδους φαρμάκου και είναι δοσοεξαρτώμενος. Ο κίνδυνος είναι για την ιβουπροφένη ( στη χώρα μας κυκλοφορεί με την ονομασία «Brufen») 30% και για την Δικλοφενάκη (Voltaren) 86%!!!
Για δόσεις δε της πρώτης πάνω από 200 mgr ο κίνδυνος φτάνει το 90% ενώ για τη δεύτερη δόσεις πάνω από 100 mgr αυξάνουν το κίνδυνο σε 100%!!!
Άλλες κατηγορίες παρόμοιων φαρμάκων είναι η ροφεκοξίμπη (Vioxx), η σελεκοξίμπη (Celebrex) και η Ναπροξένη (Naprosyn).
Προσέξτε λοιπόν καλά φίλοι μου. Μη θεωρείτε τα χαπάκια απλή λύση για κάθε σας πρόβλημα. Όλα τα φάρμακα, χωρίς εξαίρεση κάνουν κάποιο καλό και χαλούν κάτι άλλο στον οργανισμό. Προσπαθήστε να στηρίξετε την υγεία σας πάνω σε σωστό τρόπο ζωής και σωστή διατροφή, δεν θα κουραστώ να σας το λέω.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.