Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Υγιεινή διατροφή/μέλι (2)

Μ Ε Λ Ι  (2)
Γεια σας φίλοι μου
Θα συνεχίσουμε σήμερα τη συζήτησή μας για το μέλι.
Αν λοιπόν αντικαταστήσει κανείς στην συνταγή που σας έδωσα στη προηγούμενη κουβέντα μας το λεμόνι με μία κουταλιά της σούπας μηλόξυδο οργανικό έχει και πάλι μία πολύ καλή συνταγή για πολλούς και διάφορους θεραπευτικούς σκοπούς όπως αναφέρεται σε πολλές πηγές. Σε αυτές αναφέρεται πως ο συνδυασμός αυτός οργανικού μηλόξυδου και μελιού διαλυμένος σε ένα ποτήρι νερό αν καταναλώνεται πρωί και βράδυ βοηθάει στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, του επιγαστρικού καύσους, της στοματικής κακοσμίας, των ευκολόσπαστων νυχιών, της αρθρίτιδας, της υπέρτασης, της υπερχοληστεριναιμίας και του εκζέματος, ακόμη και του γήρατος!... Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε λοιπόν.
Το οργανικό μηλόξυδο, προέρχεται από βιολογικά μήλα που έχουν πολτοποιηθεί και μείνει να ωριμάσουν σε ξύλινα βαρέλια γι αυτό και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, πράγμα που δεν συμβαίνει με τα συνηθισμένα μηλόξυδα που βρίσκουμε στην αγορά. Μπορεί όμως να αγοράσει κανείς οργανικό μηλόξυδο στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Υπάρχει και αγγλικό βιβλίο σχετικό με τις πιο πάνω αλλά και πολύ περισσότερες εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού, με τον τίτλο «How to Effectively Use Honey as Medicine: What Doctors Don't Tell You- Transform Your Health with Nature's Living Food» που μπορείτε να προμηθευθείτε στη διεύθυνση http://www.amazon.com/gp/product/1451555415?ie=UTF8&tag=benefitsofhon-20&linkCode=xm2&camp=1789&creativeASIN=1451555415#noop   .
Δεν ξέρω αν υπάρχει και ελληνικό αντίστοιχο βιβλίο, βρήκα όμως μία σελίδα στα Ελληνικά με πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις θεραπευτικές δράσεις του μελιού στη διεύθυνση http://www.donkeyisland.gr/Articles/2-apitherapy-meli.pdf
Το μέλι που προέρχεται από πεύκα και έλατα δεν ζαχαρώνει, ξέρετε, ενώ το μέλι των ανθέων ζαχαρώνει. Δεν χαλάει βέβαια με το ζαχάρωμα το μέλι, γίνεται απλά πιο δύσχρηστο. Μη τολμήσετε όμως να το ρευστοποιήσετε βάζοντάς το στο φούρνο μικροκυμάτων φίλες ή φίλοι μου, γιατί θα καταστρέψετε τα θρεπτικά συστατικά του. Σε μπεν μαρί θα το αφήσετε να ρευστοποιηθεί και πάλι, αφού βγάλετε πρώτα τη κατσαρόλα με το ζεστό νερό από τη φωτιά, περιμένοντας υπομονετικά, ή σε χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο (40 βαθμούς). Είναι τόσες οι ευεργετικές ιδιότητες του μελιού που αξίζει να το αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και αγάπη. Είμαι πεπεισμένη πια, ύστερα από όλη αυτή την έρευνα που έκανα για να σας γράψω αυτά τα άρθρα, πως το μέλι δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας ούτε μία ημέρα. Χρειάζεται μόνον μέτρο στην ποσότητα που καταναλώνουμε γιατί περιέχει εκτός των άλλων και πολλές θερμίδες, 3.200 ανά κιλό, τριπλάσιες δηλαδή από το κρέας.

Συνεχίζεται

           http://organicbeeproducts.blogspot.com/2007/11/organic-honey.html
           http://www.benefits-of-honey.com/vinegar-and-honey.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.