Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (7)

Γεια σας φίλοι μου
Το παιδικό άσθμα φαίνεται να σχετίζεται και με το στρες των γονέων, όχι μόνον με την μόλυνση της ατμόσφαιρας, όπως πίστευε μέχρι τώρα η επιστημονική κοινότητα. Αυτό απέδειξε μία έρευνα που δημοσιεύθηκε προ έτους στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences.
Οι ερευνητές παρακολούθησαν 2.497 παιδιά στην Νότια Καλιφόρνια χωρίς προηγούμενο ιστορικό άσθματος επί τρία χρόνια για να δουν ποια από αυτά θα παρουσίαζαν στη συνέχεια άσθμα. Έλεγξαν τους γονείς με ένα ερωτηματολόγιο που έλεγχε τον βαθμό του στρες που βίωναν εκείνοι, καθώς και τον βαθμό μόλυνσης της ατμόσφαιρας από την κυκλοφοριακή συμφόρηση στην οποία ζούσαν τα παιδιά και την έκθεσή τους στον καπνό του τσιγάρου.
Από μόνο του το στρες των ίδιων των παιδιών ή η φτώχια τους, δεν φάνηκε στην πιο πάνω έρευνα να επηρεάζει την εμφάνιση του άσθματος. Το στρες όμως των γονέων σε συνδυασμό με την εισπνοή καυσαερίων ή καπνού τσιγάρου είχε σημαντική επίπτωση στην εμφάνιση της νόσου στα παιδιά, ακόμη δε περισσότερο όταν η έκθεση στον καπνό του τσιγάρου γινόταν κατά την περίοδο που τα παιδιά ήταν ακόμη έμβρυα μέσα στη μήτρα. Όταν δηλαδή κάπνιζε κατά την εγκυμοσύνη η μητέρα τους.
Προσέξτε λοιπόν αγαπητές μου υποψήφιες μαμάδες. Δεν σας φταίνε σε τίποτα τα καημένα τα παιδάκια σας….
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.