Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Το ενεργειακό μας σώμα (1)

Γεια σας φίλες και φίλοι


Πολλές φορές σ’ αυτήν εδώ την ιστοσελίδα, όσο και σε βίντεο  στο κανάλι μου στο youtube όπως και στα βιβλία μου, σας έχω μιλήσει για τον ρόλο των συναισθημάτων στην υγεία και τη ζωή μας γενικότερα.

Σας έχω πει πως τα θετικά από αυτά βελτιώνουν υγεία και ζωή, ενώ τα αρνητικά μας βλάπτουν επηρεάζοντας τη λειτουργία των γονιδίων μας. Γιατί όταν έχουμε κάποιο συναίσθημα, νιώθουμε δηλαδή εμείς καλά ή άσχημα, μικρές ορμόνες εμφανίζονται να κυκλοφορούν στο αίμα μας (νευροπεπτίδια) τα οποία «κλειδώνουν» σε υποδοχείς διαφόρων κυττάρων και στέλνουν το μήνυμα

στον πυρήνα των κυττάρων, στο DNA, να αλλάξει λειτουργία, είτε προς το καλύτερο βελτιώνοντας την υγεία μας, είτε προς το χειρότερο οδηγώντας μας σε ασθένειες.

Αυτή είναι η επίδραση των συναισθημάτων στο υλικό μας σώμα. Το ενεργειακό μας όμως σώμα, η βιολογία δεν έχει ακόμη καταφέρει να το μελετήσει. Και δεν χωράει αμφιβολία πως διαθέτουμε ένα ενεργειακό σώμα. Κάποιοι αναφέρονται σ΄ αυτό με τη λέξη «αύρα». Στη νεότερη βιολογία όμως αυτό αναφέρεται ως «βιοπεδίο». Και όταν ρωτήθηκε μία Αμερικανίδα ερευνήτρια γι αυτό το όνομα είπε πως αποφάσισαν να το ονομάσουν έτσι το ενεργειακό μας πεδίο οι βιολόγοι για να μπορέσουν να πάρουν τα απαραίτητα για την έρευνά του χρήματα, τα οποία τους αρνούνταν μέχρι τότε οι διάφοροι χορηγοί, θεωρώντας τα πειράματα αυτά μη επιστημονικά…

Η έρευνα λοιπόν του ενεργειακού μας πεδίου έχει αρχίσει. Πιστεύουν οι επιστήμονες πως θα μπορέσουν έτσι να εξηγήσουν πολλά από τα φαινόμενα της λεγόμενης ενεργειακής ιατρικής. Της θεραπευτικής επίδρασης δηλαδή χαμηλών σημάτων που εκπέμπονται από τα χέρια θεραπευτών, όπως και από βιο-ηλεκτρομαγνητικές συσκευές.

Η παλιά πεποίθηση πως για να καταλάβεις τη λειτουργία ενός συνόλου πρέπει να γνωρίσεις τη λειτουργία κάθε ενός από τα μέρη του, οδήγησε την ιατρική στην έρευνα του DNA. Ερευνώντας όμως το DNA διαπιστώθηκε πως δεν είναι καθόλου εύκολο να κατανοηθεί η λειτουργία του. Τα γονίδια έχουν το καθένα 30.000 διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας, και για να δώσει ένα γονίδιο εντολή στο κύτταρο για την παραγωγή μιας πρωτεΐνης χρειάζεται να συνεργαστούν πολλά γονίδια. Η συνεργασία αυτή όμως εξαρτάται τόσο από τη θέση των γονιδίων στην αλυσίδα του DNA (η οποία μπορεί να αλλάζει δίχως να γνωρίζουμε το γιατί) όσο και από άλλους παράγοντες.  Έτσι η κατανόηση της λειτουργίας των γονιδίων αποδείχθηκε πολύ  πιο δύσκολη, απ΄ όσο πίστευαν οι ερευνητές τους. Παρ΄ όλα αυτά, οι έρευνες συνεχίζονται και δεν πρόκειται να σταματήσουν σ΄ αυτόν τον τομέα.

Οι βιολόγοι όμως στράφηκαν τώρα και στην έρευνα του ενεργειακού μας πεδίου, ευελπιστώντας πως θα μπορέσουν με αυτόν τον τρόπο να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία του οργανισμού μας. Στη κλασική ιατρική εδώ και χρόνια χρησιμοποιούνται διαγνωστικοί μέθοδοι που ελέγχουν την ενέργεια που εκπέμπουν όργανα όπως αυτό της καρδιάς μας (ηλεκτροκαρδιογράφημα) και του εγκεφάλου (ηλεκτροεγκεφαλογράφημα). Έφτασε τώρα η ώρα να μετρηθούν και άλλες ενέργειες που εκπέμπονται από το σώμα μας. Ενέργειες που οι άνθρωποι από πολύ παλιά είχαν καταλάβει ότι υπάρχουν και τις είχαν χρησιμοποιήσει θεραπευτικά με ποικίλους τρόπους στους διάφορους πολιτισμούς.

Συνεχίζεται

1 σχόλιο:

Luckster είπε...

I appreciate the passion and enthusiasm evident in your writing. Well done!

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.