Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Το ενεργειακό μας σώμα (2)

 Συνέχεια...


Αυτό το ενεργειακό πεδίο μας γνωρίζουμε τώρα πως είναι αρμονικό (συνεκτικό-coherent) όταν βιώνουμε θετικά συναισθήματα.

Δεν μπορούμε να θεραπευτούμε αν νιώθουμε πως απειλούμαστε. Η θεραπεία γίνεται μόνον σε ασφαλές περιβάλλον. Γιατί τότε μόνον η αντίδραση του στρες δεν λειτουργεί και ο οργανισμός είναι ελεύθερος να θεραπευτεί όπως ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον… Η πίστη μας οδηγεί στην ασφάλεια και αυτή με τη σειρά της στη θεραπεία, γιατί το θετικό συναίσθημα της ασφάλειας εναρμονίζει τη λειτουργία καρδιάς – εγκεφάλου κάνοντας το συνολικό ενεργειακό μας πεδίο αρμονικό (συνεκτικό coherent).

Το θέμα της πίστης είναι τεράστιο. Η πίστη δεν είναι

μόνον θρησκευτικό θέμα. Είναι κάτι πολύ πλατύτερο. Τα ιερατεία για λόγους εξουσιαστικούς ανά τους αιώνες έφτιαξαν και δίδαξαν διάφορες εκδοχές του Θείου, ωστόσο οι πιστοί  στον πλανήτη, έχουν τις ίδιες δυνατότητες αυτοθεραπείας, όποιος κι αν είναι ο θεός στο οποίο εκείνοι πιστεύουν. Γιατί η πίστη τους είναι το εργαλείο της θεραπείας τους.

Είμαστε όλοι πομποί και δέκτες ενέργειας. Δύο χέρια που μας ακουμπούν με αγάπη και θετική πρόθεση ή ακόμη και ένα βλέμμα ή σκέψη αγάπης είναι ικανά να θεραπεύσουν, όσο και αν αυτό φαίνεται απίστευτο. Ιδιαίτερα αν ο θεραπευόμενος αποδέχεται με πίστη αυτή τη θεραπεία.

Η πίστη χαρίζει την απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού ασφάλεια, που βγάζει το άτομο από την κατάσταση της απειλής και σταματάει έτσι την αντίδραση του στρες. Όταν το άτομο νιώθει ασφαλές, η σύνδεση που υπάρχει των ματιών του, της φωνής και των αυτιών του με την καρδιά του με νευρικές χαλαρωτικές ίνες (του πνευμονογαστρικού νεύρου) βοηθάει πολύ στην θετική επαφή με τους άλλους και σε θετικά  θεραπευτικά αποτελέσματα.

Στη πίστη, κυρίως, στηρίζονται και τα αποτελέσματα των φυσικών θεραπειών. Έχουν γίνει αυτές τόσο πολλές στην εποχή μας, που πραγματικά δεν ξέρει κάποιος ποια να διαλέξει. Το αποτέλεσμα όλων τους όμως δεν εξαρτάται τόσο από το είδος της θεραπείας, όσο από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο θεραπευτής και τη πίστη του θεραπευόμενου σ΄ αυτόν και στο θετικό αποτέλεσμα της θεραπείας. Το ασφαλές περιβάλλον της πίστης και η θετική πρόθεση του θεραπευτή μπορούν να κάνουν θαύματα, ανεξάρτητα από το είδος της θεραπείας.

Συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.