Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Κρέας και διαβήτης

Γεια σας φίλες και φίλοι


Σε πρόσφατη έρευνα διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση κόκκινου κρέατος οδηγεί σε μεγαλύτερη πιθανότητα ανάπτυξης σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ. Η πιθανότητα αυξάνεται με την κατανάλωση επεξεργασμένων προϊόντων κόκκινου κρέατος (ζαμπόν, σαλάμι κ.λπ.)

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης πως αυτοί που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρέατος, κατανάλωναν επίσης περισσότερες γενικά θερμίδες, ήταν πιο παχύσαρκοι, και σε μεγάλη συχνότητα ήταν και καπνιστές.

Αναλύοντας άλλες πηγές πρωτεϊνών οι ερευνητές κατέληξαν πως αυτές που είχαν την λιγότερη συσχέτιση με τον διαβήτη ήταν οι ξηροί καρποί και τα όσπρια.

Αντικαθιστώντας μία μερίδα επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος,

μη επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος ή και των δύο, με μία μερίδα ξερών φρούτων και οσπρίων ο κίνδυνος ανάπτυξης σακχ. διαβήτη έπεσε κατά 30%, 41% και 29% αντίστοιχα… Η αντικατάσταση του κρέατος με μία μερίδα γαλακτοκομικών είχε επίσης λιγότερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη.

Δεν νομίζω πως χρειάζεται να σας κουράσω περισσότερο εδώ. Στο βιβλίο μου με τον τίτλο «Πρακτικός οδηγός αντιγήρανσης και αντιμετώπισης του στρες» σας έχω μιλήσει αναλυτικά για τα προβλήματα που δημιουργεί η κατανάλωση κρέατος όχι μόνον στον οργανισμό μας, αλλά στη λειτουργία της κοινωνίας ολόκληρης.

Θα τελειώσω για σήμερα με μία συμβουλή που θα κάνει τους κρεοπώλες να με μισήσουν... Μειώστε όσο μπορείτε την κατανάλωση κρέατος, αν ενδιαφέρεστε για την υγεία σας.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.