Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Τύχη ή ευθύνη;


Γεια σας
Οι πιο κάτω σκέψεις προέρχονται όχι μόνον από τη μελέτη της λειτουργίας του οργανισμού μας  με την οποία ασχολούμαι πολλά χρόνια,  αλλά και από τις εμπειρίες της ζωής μου. Έχω πειστεί πως αφορούν όλους μας και γι αυτό θα τολμήσω να σας κουράσω άλλη μια φορά, μιλώντας γι αυτά τα θέματα, με την ελπίδα πως θα έρθει η στιγμή που θα βοηθηθούν κάποιοι μέσα από αυτά τα αναγνώσματα για να βελτιώσουν την υγεία και τη ζωή τους.

Το βασικό θέμα της σημερινής μας συζήτησης είναι, λοιπόν, το ότι οι ασθένειες και οι ταλαιπωρίες δεν συμβαίνουν σε μας τυχαία, όπως πολλοί νομίζουν. Δημιουργούνται από εμάς για εμάς, όσο και να φαίνεται δύσκολο να γίνει κατανοητό αυτό. Είναι εύκολο να
τα αποδίδει όλα κάποιος στην «τύχη» και να απαλλάσσεται από τις ευθύνες. Μόνον που αυτό δεν οδηγεί ούτε σε υγεία ούτε σε καλή ζωή, δυστυχώς.

Ο λόγος της ύπαρξής μας δεν είναι γνωστός από την επιστήμη. Ωστόσο είναι φανερό πως η εξέλιξη των ειδών προχωράει προς την πνευματικότητα. Αυτό διακρίνω εγώ. Τα ζώα γίνονται όλο και πιο «έξυπνα» αναπτύσσοντας όλο και περισσότερο τον εγκέφαλό τους. Γατί; Τι πρέπει να κατανοήσουν; 
Μήπως ο εγκέφαλος μεγαλώνει επειδή τον χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερο, στηρίζοντας όλες μας τις ελπίδες για βελτίωση της ζωής μας σε καινούργιες ανακαλύψεις που προέρχονται μέσα από λογικούς συνειρμούς;
Επιπλέον παράγει αυτός πολλές από τις γνωστές «παραισθησιογόνες» ουσίες. Γιατί; Σε τι είδους επικοινωνία και με ποιον ή τι, βοηθούν αυτές; Η επιστήμη δεν έχει ακόμη δώσει απαντήσεις σ' αυτά τα ερωτήματα.

Τα υπόλοιπα όργανα, μετά τα θηλαστικά, δεν έχουν εμφανίσει εξ ίσου μεγάλες αλλαγές. Ένα από αυτά, που δεν έχει παρουσιάσει παρά ελάχιστες αλλαγές, είναι η καρδιά μας. Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί το γιατί.
Αυτό το μικρό όργανο, η καρδιά μας, φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία και τη ζωή μας σύμφωνα με τις πρόσφατες επιστημονικές έρευνες, όπως πολλές φορές σας έχω αναφέρει. Ο εγκέφαλος μεγαλώνει όσο προχωράει η εξέλιξη των θηλαστικών όχι όμως και η καρδιά τους. Εκείνος γίνεται όλο και μεγαλύτερος και αποκτάει όλο και περισσότερες διασυνδέσεις ανάμεσα στα κύτταρά του. Ενώ εκείνη, παραμένει μικρή, παρά το μεγάλο της έργο, που εκτός από την διακίνηση οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών μέσω της κυκλοφορίας, περιλαμβάνει και την ευθύνη για την ενεργειακή μας ισορροπία, μέσω των συναισθημάτων μας.  Από αυτή την ενεργειακή μας ισορροπία εξαρτάται τόσο η υγεία μας όσο και η ζωή μας.

Η ισορροπημένη ή αρμονική ενέργεια (coherent), αποτέλεσμα των θετικών συναισθημάτων, είναι αυτή που δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βελτιώνει την λειτουργία όλων των οργάνων μας, ενώ παράλληλα βελτιώνει τη ζωή μας έλκοντας κοντά μας τους κατάλληλους ανθρώπους και τις κατάλληλες καταστάσεις. Και υπεύθυνη γι αυτήν είναι η καρδιά μας, η λειτουργία της οποίας επηρεάζεται από τα συναισθήματά μας.
Δεν συμβαίνουν τυχαία τα γεγονότα στη ζωή μας. Εμείς τα δημιουργούμε με την ενέργεια που διαθέτουμε και με τους στόχους που βάζουμε στη στη ζωή μας. Όπου πηγαίνει η προσοχή μας εκεί πηγαίνει και η ενέργειά μας. Γι αυτό, το τι θεωρούμε εμείς σημαντικό έχει μεγάλη σημασία για τη ζωή μας όπως και το πώς διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας. Η εκπαίδευση στον έλεγχο των σκέψεων και των συναισθημάτων μας είναι η πιο σημαντική "σπουδή' για κάθε άνθρωπο. Γιατί ο καθένας, όσο και αν φαίνεται περίεργο και ακατανόητο λογικά αυτό, δημιουργεί το σύμπαν μέσα στο οποίο ζει και εκπαιδεύεται, δημιουργώντας τα μαθήματα (παθήματα) που του χρειάζονται για την πνευματική του εξέλιξη και προσφέροντας ταυτόχρονα στους γύρω του αυτό που έχει έρθει να προσφέρει.

Εύχομαι να τα πιστέψετε αυτά τα λόγια όλο και περισσότεροι, γιατί μόνον τότε θα μπορέσετε να πάρετε την υγεία και τη ζωή στα χέρια σας. Αλλιώς θα παραμένετε εξαρτημένοι από φάρμακα και "ειδικούς" κάθε είδους.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.