Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Η σημασία της κατάστασης του εντέρου των βρεφών.


Γεια σας φίλες και φίλοι
Σας έχω μιλήσει πολλές φορές για τα μικρόβια του εντέρου μας και την μεγάλη σημασία που έχουν αυτά για την υγεία όχι μόνον του εντέρου αλλά ολόκληρου του οργανισμού μας.

Σας έχω πει πως τα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική, ιδιαίτερα στην εποχή μας που τα παιδιά μεγαλώνουν μακριά από τη φύση και από μητέρες που νομίζουν πως η υπερβολική καθαριότητα προστατεύει από ασθένειες, ή έχουν καταναλώσει οι ίδιες αρκετά αντιβιοτικά, έχουν λιγότερα ωφέλιμα μικρόβια στο έντερό τους, πράγμα που τα κάνει πολύ πιο ευαίσθητα σε αλλεργίες και ασθένειες.*

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο  Pediatric Research, έδειξε, πως έλλειψη από το βρεφικό έντερο του βακτηρίου
Bifidobacterium longum infantis (B. infantis) συναντάται στην εποχή μας συχνά στα βρέφη που ανέφερα πιο πάνω. Οι ερευνητές θεωρούν πως αυτή  η έλλειψη μπορεί να ευθύνεται για την εμφάνιση αργότερα στη ζωή νοσημάτων που οφείλονται σε χρόνια φλεγμονή, όπως τα αυτοάνοσα, ακόμη και ο νεανικός διαβήτης (διαβήτης τύπου Ι).

Συστήνουν λοιπόν οι πιο πάνω ερευνητές την έγκαιρη προσθήκη στη διατροφή των βρεφών που έχουν έλλειψη αυτής της ομάδας βακτηρίων στο έντερό τους, του B. infantis EVC001. Γιατί διαπίστωσαν όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι όχι μόνον μειώνεται, με την χορήγηση αυτή, η εικόνα της φλεγμονής του εντέρου των βρεφών (όπως αυτή διαπιστώνεται με την μέτρηση κάποιων δεικτών) αλλά το μικρόβιο παραμένει στο έντερο και μετά 30 ημέρες από την χορήγηση, πράγμα που τους κάνει να πιστεύουν πως το μικρόβιο αυτό μπορεί στη συνέχεια να συνεχίζει να αποικίζει το έντερο των βρεφών, προς όφελος της υγείας τους.

Νέες μητέρες, προσέξτε πώς αντιμετωπίζετε το παιδί που ετοιμάζεστε να φέρετε στον κόσμο. Δεν υπάρχει τίποτα τυχαίο  στη λειτουργία της φύσης. Εμπιστευθείτε την!

Με αγάπη

*Γιατί στο φυσιολογικό τοκετό το βρέφος έρχεται σε επαφή κατά την έξοδό του από τον κόλπο με τα μικρόβια της μητέρας που υπάρχουν σε αυτή την περιοχή και καταπίνει κάποια από αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.