Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ανάπτυξη αντοχής στα στρες της ζωής


Γεια σας φίλες και φίλοι
Η αντοχή στο στρες
Λόγω του διαδικτύου, (FB, Youtube) έχει γίνει αρκετά γνωστό το έργο μου στη διαχείριση του στρες και παίρνω πολλά μηνύματα με ερωτήσεις σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων.
Παρατηρώ λοιπόν, πως οι περισσότεροι έχουν ανάγκη από γρήγορη αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν, σαν να υπάρχει για  όλα ένα μαγικό χάπι που μπορεί να τα αλλάξει…

Δυστυχώς, φίλες και φίλοι μου, ακόμη και η γνωστή μας ιατρική, αλλάζει. Δεν γίνεται να θεραπευτεί κανείς με ένα χάπι. Μπορεί το χάπι να «κοιμίζει» τα συμπτώματά μας, αλλά αν το πρόβλημα που τα δημιούργησε υπάρχει και παραμένει από κάτω μέσα στη ψυχή μας, θα έρθει και πάλι στην επιφάνεια με κάποιο άλλο σύμπτωμα σύντομα, χωρίς αμφιβολία…

Η βασική θεραπεία όλων των προβλημάτων, ψυχικών και σωματικών, είναι η ανάπτυξη αντίστασης
στα στρες της ζωής, με εκπαίδευση συνεχή και σταθερή στη διαχείριση του στρες. Όσο περισσότερο ασκείται κάποιος αλλάζοντας τον τρόπο που ζει  (βελτίωση διατροφής, σωματική άσκηση, συχνή επαφή με φίλους και την φύση, δημιουργική απασχόληση, συχνή άσκηση χαλάρωσης) και σκέφτεται (διαχείριση συναισθημάτων), τόσο περισσότερο αυξάνεται η αντοχή στα στρες της ζωής και εύκολα μπορεί κάποιος να τα διαχειριστεί ώστε να μην χάνει την ισορροπία του.  
Στη ζωή θα υπάρχουν πάντα τα πάνω και τα κάτω… Δεν γίνεται να περιμένει κάποιος με μία συμβουλή μαγική, να λύνει κάθε φορά τα προβλήματα που του παρουσιάζονται. Πρέπει να αποφασίσει να δει τα προβλήματα σαν ευκαιρίες για μάθηση και να αποφασίσει να εκπαιδευτεί με υπομονή και επιμονή στη σωστή τους αντιμετώπιση. Αυτός είναι ο λόγος που κάνω τόσα σεμινάρια δωρεάν ή με χαμηλή τιμή, καθώς και τόσα βίντεο και άλλες ασκήσεις δωρεάν σε YouTube και fb.

Ο εγκέφαλός μας έχει εκπαιδευτεί λάθος, από την κοινωνία, δυστυχώς. Χρειάζεται με υπομονή και επιμονή να ασκηθεί κάποιος στην αλλαγή της λειτουργίας του, για να οδηγηθεί σε μία καλύτερη ζωή. Δεν γίνεται με τις παλιές συμπεριφορές μας να έχουμε καλύτερη κατάσταση, όσες συμβουλές και αν πάρουμε…
Λειτουργούμε όλοι, κατά 95% από το υποσυνείδητο, όπως είναι πια πολύ γνωστό σε όλους. Σε αυτό το υποσυνείδητο είναι καταγεγραμμένα όλα όσα μάθαμε από παιδιά, ακούγοντας και παρατηρώντας τους άλλους γύρω μας να λειτουργούν. Ο εγκέφαλός μας εκπαιδεύτηκε από τις συμπεριφορές του περιβάλλοντός μας και τα συναισθήματα που αυτές οι συμπεριφορές μας δημιούργησαν. Αν αυτή η λειτουργία δεν μας οδηγεί σε καλή υγεία και μία άνετη ζωή, πρέπει να αλλαχτεί. Η αλλαγή αυτή πρέπει να γίνει στις καταγραφές του υποσυνειδήτου, όπως καταλαβαίνετε, γι αυτό δεν είναι εύκολη, ούτε απλή. Χρειάζεται άσκηση με υπομονή και επιμονή. Όλα γίνονται, αλλά όχι εύκολα και απλά, όπως οι περισσότεροι επιθυμούν.
Αρκεί να καταλάβουμε, πως δεν είναι ο εγκέφαλός μας ένας υλικός υπολογιστής με καταγεγραμμένα προγράμματα, αλλά ένα όργανο ικανό για συνεχή αλλαγή και βελτίωση ανάλογα με τις ανάγκες της ψυχής μας...

Αντί να ζητάτε συμβουλές με άγχος, κάθε φορά που αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, ασκηθείτε φίλες και φίλοι μου στη σωστή διαχείριση του στρες, με όλους τους τρόπους που πολύ αναλυτικά έχω καταγράψει τόσο στα βιβλία μου, όσο και σε αυτή την ιστοσελίδα και σε μικρά βίντεο στου Youtube.
Ασκηθείτε με υπομονή και επιμονή, και θα δείτε την υγεία και τη ζωή σας να βελτιώνεται, όχι τόσο σύντομα, όσο θα επιθυμούσατε ίσως, αλλά αργά και σταθερά. Η ανανέωση είναι καταπληκτική! Το αποτέλεσμα είναι σίγουρο. Σας βεβαιώνω.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.