Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Το δημιουργικό στρες

Ζωή δίχως στόχους δεν έχει ενδιαφέρον. Τα άτομα που δεν έχουν στόχους στη ζωή τους, έχουν περισσότερο βλαπτικό στρες  από εκείνα που παιδεύονται για την εκπλήρωση των στόχων τους. Όσο και αν φαίνεται αυτό παράξενο, έχει εξήγηση:
Το δημιουργικό στρες είναι θετικό στρες. Δηλαδή η αντίδραση του στρες που παράγεται στον οργανισμό των ατόμων που δημιουργούν, δεν βλάπτει τον οργανισμό όπως η ίδια αντίδραση όταν οφείλεται σε διάφορους φόβους.  Στο θετικό στρες, τα αγγεία του αίματος δεν συσπώνται (στενεύουν), όπως συμβαίνει στην συνηθισμένη αντίδραση του στρες, αλλά
αντίθετα διαστέλλονται (ανοίγουν) κάνοντας την κυκλοφορία πολύ καλύτερη στον οργανισμό.

Ο άνθρωπος που δημιουργεί, δηλαδή, έχει τη φύση με το μέρος του. Το στρες της δημιουργίας βοηθάει την υγεία του με διάφορους τρόπους:
Πρώτον, η αντίδραση του στρες δεν βλάπτει, όπως γίνεται συνήθως, τα όργανά του μειώνοντας την αιμάτωσή τους, αλλά αντίθετα, μέσω της καλύτερης αιμάτωσής τους, βελτιώνει την λειτουργία τους.
Δεύτερον, η χαρά της δημιουργίας βελτιώνει τον ψυχισμό του ατόμου και δίνει νόημα στη ζωή του.
Τρίτον, η δημιουργία βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωση, εκπαιδεύοντας τον νου να μένει να παρατηρεί τα ουσιώδη γι αυτόν, αντί να χάνεται σε άσκοπες σκέψεις. Έχει η δημιουργία (οποιασδήποτε φύσης)το ίδιο θετικό αποτέλεσμα στον οργανισμό με αυτό της σωστής προσευχής και του διαλογισμού.  

Βάλτε, λοιπόν, στόχους στη ζωής σας φίλες και φίλοι μου, σε όποια φάση της ζωής σας και αν βρίσκεστε. Η ηλικία δεν είναι εμπόδιο γι αυτό και οι στόχοι δεν χρειάζεται να είναι μεγάλοι και δύσκολοι. Αρκεί να σας βοηθούν να νιώσετε δημιουργικοί.
Αν δεν εργάζεστε και δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μέσα από το επάγγελμά σας, μάθετε να πλέκετε, να κεντάτε ή να ζωγραφίζετε και κάντε μικρά δώρα σε φίλους και συγγενείς. Ή μάθετε κηπουρική. Ακόμη και σε γλάστρες στο μπαλκόνι σας μπορείτε να φτιάξετε μικρό μποστάνι και να τρώτε ή να χαρίζετε φρεσκοκομμένους καρπούς. Μάθετε κομπιούτερ όποια ηλικία και αν έχετε για να βρίσκετε στο διαδίκτυο ενδιαφέρουσες σελίδες και άρθρα που θα στέλνετε για ενημέρωση στους φίλους σας. Υπάρχουν πολλές απλές και δημιουργικές απασχολήσεις για όλα τα γούστα και τις ικανότητες.

Αν βέβαια έχετε μεγαλύτερους στόχους και θέλετε να κάνετε μία δική σας επιχείρηση ή να αναπτύξετε δημιουργικά αυτή που ήδη έχετε, ή να πετύχετε κάποιον σημαντικό τίτλο, ή μία καλύτερη θέση στον χώρο που εργάζεστε,  ακόμη καλύτερα.
Όσο μεγάλος και αν είναι ο στόχος σας, δεν πρέπει να σας τρομάζει. Δείτε τον σαν μια μεγάλη σκάλα. Αποφασίστε να ανεβείτε ένα-ένα τα σκαλιά, με υπομονή, επιμονή και πίστη στο όνειρό σας. Αν είναι δικό σας όνειρο, σημαίνει πως έχετε και την δυνατότητα να το πραγματοποιήσετε. Μη σας φοβίζει το μέγεθος του εγχειρήματος και οποιαδήποτε αποτυχία. 
Σπάστε τον στόχο σας σε μικρά κομμάτια και αρχίστε να τον υλοποιείτε κομμάτι-κομμάτι… Ο δρόμος προς την επιτυχία γίνεται έτσι πολύ ευκολότερος, αρκεί να μη χάνετε την πίστη στη δύναμή σας και να κρατάτε εστιασμένη την προσοχή σας στον στόχο σας.

Εύχομαι σε όλες και όλους όμορφες μικρές ή μεγάλες δημιουργίες, υγεία και μακροημέρευση.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.