Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Τα προβλήματα της ζωής


Τα προβλήματα της ζωής
Σε προηγούμενο άρθρο μου είχα γράψει για τους ρόλους του κακού και του καλού που παίζουμε οι άνθρωποι στη ζωή μας. Σήμερα θα ήθελα να προχωρήσω ένα βήμα πιο κάτω τη συζήτηση αυτή. Είχα και παλαιοτέρα γράψει κάτι σχετικό με αυτό… Το πρόβλημα της αντιμετώπισης των δύσκολων καταστάσεων στη ζωή μας, είτε αυτές προέρχονται από κάποιους «κακούς» που υπάρχουν τριγύρω μας και μας ταλαιπωρούν είτε προέρχονται από δικές μας προηγούμενες συμπεριφορές.

Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά σε κάποιο πρόβλημα, περισσότερο ή λιγότερο σημαντικό. Αυτό σημαίνει πως βρισκόμαστε σε κάποιο σταυροδρόμι της ζωής μας. Σταυροδρόμι στο οποίο πρέπει να διαλέξουμε τον δρόμο που θα μας εξελίξει πνευματικά και όχι υλικά, όμως, όπως έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε, δυστυχώς.

Οι ταλαιπωρίες μας προέρχονται και ανήκουν  στην ύλη. Τις βιώνουμε σαν υλικά
όντα, αλλά αν τις αντιμετωπίζουμε καθαρά υλικά, δυστυχώς για εμάς, άλλες παρόμοιες ταλαιπωρίες θα μας περιμένουν στο μέλλον… Ο λαός μας λέει : ενός κακού μύρια έπονται»…

Η παροιμία ισχύει μόνον για όσους αντιμετωπίζουν καθαρά υλικά την ζωή. Όπως στο προηγούμενο πρόσφατο άρθρο είχα γράψει όμως, η ζωή μας δεν είναι παρά μία θεατρική παράσταση με σκηνικό έναν καταπληκτικό σε φύση πλανήτη (πραγματικό «παράδεισο»).

Τα «προβλήματα» είναι κομμάτια του έργου που έχουμε έρθει να παίξουμε και αν τα παίξουμε με σκοπό την πνευματική μας εξέλιξη, , σύντομα θα  ξαναβρεθούμε στη πηγή μας, την πνευματική μας φύση. Αν όμως τα παίξουμε καθαρά υλικά, αποβλέποντας μόνον σε υλικές ανταμοιβές, ο ρόλος μας στο θεατρικό έργο θα παρατείνεται και καινούργια προβλήματα θα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Αλλά και από την πλευρά της βιολογίας μας τώρα αν δούμε το θέμα, η αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε αντανακλάται στην ενέργεια που εκπέμπουμε σαν υλικά όντα. Αν μπροστά στα προβλήματα παιδευόμαστε με συναισθήματα αρνητικά η συνολική μας ενέργεια αποδιοργανώνεται, όπως πολλές φορές σας έχω εξηγήσει σε άρθρα μου και βίντεο και η ζωή μας δεν συνεχίζεται καλά. Ενώ αν δούμε τα προβλήματα σαν μαθήματα εξέλιξης και τα συναισθήματά μας παραμείνουν θετικά (αποδοχή, ελπίδα, πίστη στη δύναμή μας κ.λπ)  συνολική μας ενέργεια παραμένει σε συνοχή πράγμα που μας κάνει ένα κινούμενο λέιζερ μέσα στη ζωή και όλα γίνονται για εμάς ευκολότερα.

Σίγουρα δεν είναι πολλοί αυτοί που θα συμφωνήσουν με το άρθρο μου αυτό και άλλα παρόμοια,  αλλά είμαι βέβαιη πως υπάρχουν αρκετοί που συμφωνούν ή τουλάχιστον αντιλαμβάνονται αυτό που προσπαθώ να πω.
Εύχομαι σε όλες και όλους υγεία και μακροημέρευση με μία ήρεμη και γεμάτη όμορφες εμπειρίες ζωή.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.