Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Νέα αιτία δυσκοιλιότητας...


Παθαίνετε ξαφνικά δυσκοιλιότητα και δεν καταλαβαίνετε γιατί, αφού δεν έχει
αλλάξει τίποτα στη διατροφή σας;

Πιθανότατα, έχετε μολυνθεί από κάποιον νευροτρόπο ιό, λένε οι επιστήμονες και το ανοσοποιητικό σας καταστρέφει νευρώνες (νευρικά κύτταρα) του εντέρου σας, που έχουν μολυνθεί από αυτόν, με αποτέλεσμα την μείωση της κινητικότητας του εντέρου σας!

Τα πιο πάνω διαπιστώθηκαν σχετικά πρόσφατα από κάποιους ερευνητές που μελετούσαν σε ποντίκια την δράση του ιού του Δυτικού Νείλου. Ο ιός αυτός προσβάλλει το νευρικό σύστημα και μεταδίδεται, όπως πολλοί γνωρίζουν με το τσίμπημα των κουνουπιών. 
Οι πιο πάνω ερευνητές διαπίστωσαν πως ποντίκια που είχαν μολυνθεί από τον ιό,
παρουσίαζαν ανεξήγητη κοπρόσταση. Παρατήρησαν επίσης, ότι το ίδιο συνέβαινε με όποιον νευροτρόπο ιό (ιό που προσβάλλει το νευρικό σύστημα) και αν είχαν μολυνθεί τα ποντίκια, ενώ το σύμπτωμα δεν εμφάνιζαν αυτά όταν η μόλυνσή τους προερχόταν από άλλου είδους ιούς.

Οδηγήθηκαν λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η αιτία της κοπρόστασης είναι η προσβολή των νεύρων του εντέρου από τον ιό και η καταστροφή τους από το ανοσοποιητικό σύστημα των ποντικιών, καθώς αυτό αντιμετωπίζει τον ιό. Η καταστροφή αυτή των νεύρων, κάνει το έντερο να χάνει την σωστή του κινητικότητα και να συσσωρεύονται μέσα σε αυτό το κόπρανα.

Ενδιαφέρουσα παρατήρηση, που θα λύσει την απορία πολλών πιστεύω ανάμεσά μας. Η κινητικότητα του εντέρου, όπως παρατήρησαν οι ερευνητές επανέρχεται στη φυσιολογική της κατάσταση μετά από οκτώ περίπου εβδομάδες, αλλά μετά από κάποιο στρες ή κάποιες φορές και δίχως προφανή λόγο, τα προβλήματα επανέρχονται.

Με αγάπη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.