Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Κουνουπίδι καπαμά


ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

Κουνουπίδι καπαμά

Ένα μικρό κουνουπίδι (2-3 μερίδες)
4-5 κ.σ.  λάδι
1κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 1-2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 πράσο λεπτό
1 μέτριο κρεμμύδι
Κουνουπίδι καπαμά
1 σκελίδα σκόρδο                                                   
1 κλωνάρι σέλερι  (ψιλοκομμένο)
1 χούφτα μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 χούφτα άνηθο (ψιλοκομμένο)
1 κ.σ. κουρκουμά
1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. κύμινο (σκόνη)
1/2 κ.γ. κόλιαντρο (σκόνη)
Λίγο τζίτζερ τριμμένο στον λεπτό τρίφτη
Αλάτι, πιπέρι

Σε γουόκ ή μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε ψιλοκομμένα το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίτζερ, μαζί με τα μπαχαρικά. Όταν αυτά μαραθούν, τα σπρώχνουμε στην άκρη της κατσαρόλας, βάζουμε μέσα το κουνουπίδι αφού χαράξουμε σταυρωτά τη βάση του, ρίχνουμε στη συνέχεια επάνω του με ένα κουτάλι, το μείγμα της κατσαρόλας, προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τη ντομάτα και  1/2 ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι και κλείνουμε το καπάκι. 
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά, περιχύνοντας τακτικά το κουνουπίδι με τη σάλτσα του.
Φροντίστε να μείνει γύρω από το έτοιμο κουνουπίδι αρκετή σάλτσα, για να την ρίξετε επάνω από το κομμένο κομμάτι που θα σερβίρετε και να το νοστιμίσει.
Καλή σας όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.