Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Πώς επιλέγουν οι νέοι μας σπουδές;


Γεννιόμαστε ο καθένας διαφορετικός και ανεπανάληπτος.   Οι γονείς, όμως, και η κοινωνία ολόκληρη (ιερείς, δάσκαλοι, πολιτικοί κ.λπ) όσο μεγαλώνουμε προσπαθούν να μας κάνουν να μοιάσουμε με το ανθρώπινο μοντέλο που η κοινωνία αυτή έχει πλάσει σαν «σωστό» και το οποίο δίχως να το καταλάβουν έχουν και εκείνοι αποδεχθεί σαν τέτοιο.

Πόσο μονότονος θα ήταν, όμως, ένας κήπος με ένα μόνον είδος λουλουδιού; Πόση μουσική μπορεί να ευχαριστηθεί κάποιος από τον ήχο μίας μόνον νότας;

Για να λειτουργεί καλά μία κοινωνία χρειάζεται όλους τους διαφορετικούς ανθρώπους, με τα χαρίσματα και τα ελαττώματα του καθενός. Τα διαφορετικά χαρίσματά τους είναι αυτά που θα εμπλουτίζουν τη ζωή όλων με
νέες εμπειρίες και τα ελαττώματά τους είναι τα εργαλεία με τα οποία οι άλλοι θα κατανοήσουν και θα μάθουν τα συναισθήματα που κρύβουν μέσα τους και πώς να τα διαχειριστούν ώστε να γίνουν καλύτεροι και ολοκληρωμένοι άνθρωποι.

Η πολύ μεγάλη ποικιλία που παρατηρείται στη φύση είναι αυτή που κάνει τη ζωή να φαντάζει στις αισθήσεις μας τόσο μαγική. Γιατί, όσον αφορά τον άνθρωπο, να προσπαθούμε να την κάνουμε τόσο μα τόσο μικρή; Λίγο- πολύ τα σχολεία μας, (όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης) λειτουργούν σαν εκπαιδευτήρια στρατιωτών.  Το βασικό μέλημα είναι να βγουν στη ζωή άτομα που θα βοηθήσουν την παραγωγική διαδικασία και το οικονομικό σύστημα.

Από του περισσότερους νέους ανθρώπους ακούω πολύ συχνά να λένε : θα ήθελα να σπουδάσω αυτό… αλλά δεν «βγάζει χρήματα»… Τους έχει πείσει το σύστημα πως τα χρήματα είναι αυτά που θα τους εξασφαλίσουν μια καλή ζωή και όχι η προσωπική χαρά και η ευτυχία της δημιουργίας. Πόσο μεγάλο το λάθος!

Δίχως προσωπική χαρά, δίχως θετικά συναισθήματα, η συνολική ενέργεια που παράγεται από τον οργανισμό μας δεν είναι τέτοια που θα μας βοηθήσει στην εύκολη πραγματοποίηση των στόχων μας. Η εσωτερική γαλήνη και ηρεμία και η ευτυχία που δίνει η ενασχόληση με τα πράγματα που αγαπάμε και στα οποία έχουμε κλίση από τότε που γεννηθήκαμε, είναι αυτές που θα κάνουν ευκολότερη την πραγματοποίηση των στόχων και θα μας χαρίσουν μία αρμονική και ευτυχισμένη ζωή.

Κάθε άνθρωπος έρχεται στη γη εξοπλισμένος με όλα όσα του χρειάζονται για να ζήσει ευτυχισμένος και να βοηθήσει με τον τρόπο του την εξέλιξη της ζωής του πλανήτη. Το μεγάλο λάθος της κοινωνίας μας είναι πως το παραβλέπει αυτό και δίχως να το καταλαβαίνει δημιουργεί ένα στρατό από δυστυχισμένους ανθρώπους, εργάτες των οικονομικών συμφερόντων κάποιων λίγων «εκλεκτών» που έχουν καταφέρει να την πείσουν πως αυτό είναι το «σωστό»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.