Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς πραγματοποιούνται οι στόχοι μας (32)

Η φυσική έχει καταλήξει ερευνητικά, (χωρίς να καταφέρει να δώσει μια εξήγηση στο φαινόμενο) πως σε υποατομικό επίπεδο, το λεγόμενο «κβαντικό», τα  σωματίδια της ύλης μπορεί να είναι ή ύλη ή ενέργεια, και αυτό εξαρτάται από τον παρατηρητή.

Όταν υπάρχει δηλαδή παρατηρητής στο πείραμα, τα σωματίδια τα υποατομικά (κβάντα) λειτουργούν σαν υλικά σωματίδια και όταν δεν τα παρατηρεί κανείς, υπάρχουν σαν ενέργεια.
Αυτό εξηγεί, έστω και αν φαίνεται περίεργο στην «φτωχή» λογική του ανθρώπινου εγκεφάλου μας, το ότι μπορεί ο άνθρωπος με τη σκέψη του να δημιουργήσει ό,τι επιθυμεί, αφού όλα υπάρχουν με την μορφή ενέργειας στο σύμπαν…
Τα μικρά, υποατομικά, σωματίδια, πριν ενωθούν και δημιουργήσουν άτομα και στη συνέχεια μόρια, και γενικά ύλη, βρίσκονται γύρω σε κατάσταση ενέργειας, και περιμένουν τον παρατηρητή που θα τα  ενώσει σε άτομα υλοποιώντας κάποια σκέψη ή επιθυμία του…
Για να ενωθούν όμως και να πάρουν σχήμα και μορφή υλική, πρέπει η ενέργειά τους να είναι πολύ πυκνή. Τόσο πυκνή, που να "καμπυλώσει" τον χωροχρόνο, λένε οι φυσικοί

Οι σκέψεις δηλαδή και οι επιθυμίες μας, είναι καθαρή ενέργεια που υλοποιείται εάν είναι πολύ πυκνή, μόνον και μόνον επειδή εμείς την παρατηρούμε. Όσο  πιο έντονα, δηλαδή, σκεπτόμαστε κάτι και όσο πιο πολύ πιστεύουμε πως οι εικόνες που δημιουργούμε με τον νου μας είναι πραγματικές και τις βιώνουμε συναισθηματικά σαν πραγματικές, τόσο ευκολότερα και γρηγορότερα οι ιδέες μας γίνονται πραγματικότητα και εμείς τις βιώνουμε, εφόσον ενεργειακά είμαστε συντονισμένοι στην δική τους συχνότητα...

Αυτό είναι και καλό και κακό συγχρόνως. Το άσχημο είναι όμως, πως είναι ευκολότερο να εισπράξουμε το κακό και όχι το καλό και εξηγούμαι:
Εάν οι σκέψεις μας είναι αρνητικές και τα συναισθήματα που μας δημιουργούν είναι και αυτά, πράγμα φυσικό, παρόμοια,  εύκολα μπορούμε να μπλέξουμε σε ένα φαύλο κύκλο, όπου θα βιώνουμε αρνητικές καταστάσεις και συναισθήματα.

Εάν τώρα έχουμε κάποιους ωραίους στόχους και οραματιζόμαστε ωραίες καταστάσεις, δεν είναι πάντα θετικό το αποτέλεσμα, όπως εύκολα ίσως, μπορεί να σκεφτεί κάποιος.
Γιατί προκειμένου να βιώσουμε τις ωραίες θετικές καταστάσεις που υλοποιεί ο νους μας, θα πρέπει να βρίσκεται και ο οργανισμός μας ενεργειακά, στο ίδιο αυτό επίπεδο. Στο επίπεδο αυτό οδηγούν τον οργανισμό μας τα θετικά συναισθήματα, όπως πολλές φορές σας έχω εξηγήσει, ομαλοποιώντας το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς μας και εναρμονίζοντάς το με αυτό του εγκεφάλου μας, πράγμα που ομαλοποιεί όλες μας τις ενέργειες.
Αν όμως εμείς έχουμε μεν ωραία όνειρα και στόχους αλλά συναισθηματικά είμαστε ανασφαλείς, και κρύβουμε φόβους και αναστολές, δεν μπορούμε να   συντονιστούμε ενεργειακά με τα υλοποιούμενα όνειρά μας και να τα απολαύσουμε, δυστυχώς.

Αυτό είναι το θέμα της πίστης, που τόσο πολύ αναφέρεται και στις θρησκείες.  Εάν πιστεύω απόλυτα πως μπορώ να πετύχω έναν θετικό μου στόχο, τότε και μόνον τότε μπορώ να τον δω να υλοποιείται, γιατί δεν χαλάνε την ενεργειακή μου κατάσταση τα αρνητικά συναισθήματα της ανασφάλειας και του φόβου. Πρέπει να έχω στόχους δηλαδή στη ζωή, και να πιστεύω απόλυτα σε αυτούς και στη δύναμή μου.
Επιπλέον, πρέπει να μην παραμένω προσκολλημένος στο αποτέλεσμα της προσπάθειάς μου
Η προσκόλληση στο αποτέλεσμα μιας προσπάθειας, είναι κάτι που μπορεί να καθυστερήσει και πάλι την πραγματοποίηση ενός στόχου, επειδή δημιουργεί μέσα μας αγωνία για την περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που επιθυμούσαμε. Οδηγεί δηλαδή η προσκόλληση στο αποτέλεσμα, σε αρνητικό και πάλι συναίσθημα.  
Οι προσπάθειες πρέπει να γίνονται, γιατί είμαστε εμείς που κινούμε τα νήματα της υλοποίησης των στόχων μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οδηγούν πάντα στο αποτέλεσμα που επιθυμούμε, για λόγους σαν αυτούς που ανέφερα πιο πάνω.
Παραμένοντας όμως ακλόνητοι στην πίστη για την επίτευξη του στόχου μας και κρατώντας το συναίσθημά μας πάντα θετικό, χωρίς απογοητεύσεις, θα περιμένουμε την υλοποίησή του μέσα από κάποια επόμενη προσπάθειά μας, που θα είναι η πιο αποτελεσματική.

Στην επιλογή αυτής της προσπάθειας, θα οδηγηθούμε τόσο πιο γρήγορα, όσο πιο πολύ πιστεύουμε τόσο στην εσωτερική μας δύναμη, όσο και στα οφέλη που ο στόχος μας θα έχει όχι μόνον για εμάς, αλλά και  για τους γύρω μας. Γιατί με αυτές τις σκέψεις δημιουργείται μέσα μας ένα πολύ θετικό συναίσθημα.

Επίσης, ένας ακόμη τρόπος ενίσχυσης του θετικού μας συναισθήματος είναι η αίσθηση ευγνωμοσύνης για όσα ήδη έχουμε καταφέρει, ή απλά έχουμε και απολαμβάνουμε στη ζωή.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.