Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Επιδρούν τα λαχανικά στον ψυχισμό μας; (17)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Μία νέα έρευνα που έγινε από επιστήμονες της Νέας Ζηλανδίας σε 405 νέους και νέες και δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό British Journal of Healthy Psychology έδειξε πως ήταν αυτοί και αυτές πολύ πιο χαρούμενοι και ευτυχείς τις ημέρες που  κατανάλωναν πολλά φρούτα και λαχανικά.
Οι ερευνητές προσπάθησαν να εξηγήσουν το φαινόμενο και να το αποδώσουν στα συστατικά αυτών των τροφών, και την επίδρασή τους στον εγκέφαλο, ωστόσο τίποτα δεν είναι ακόμη βέβαιο.

Υπάρχει και η πιθανότητα, όπως λένε, να μην είναι τα φρούτα και τα λαχανικά η αιτία της καλής διάθεσης των νέων, αλλά να κατανάλωναν αυτοί  περισσότερα φρούτα και λαχανικά τις ημέρες που είχαν καλύτερη διάθεση. Γι αυτό και το θέμα χρειάζεται περισσότερη διερεύνηση με καινούργιες μελέτες.

Θα είναι πολύ ενδιαφέρον, εάν αποδειχθεί κάτι τέτοιο τελικά, και τα αίτια θα πρέπει να αναζητηθούν όχι μόνον στα συστατικά των φυτικών τροφών αλλά και στην πιθανή αρνητική ενεργειακή επίδραση που έχει στον οργανισμό μας η κατανάλωση ζωικών τροφών, ιδιαίτερα αυτών που μεγαλώνουν με τόσο άσχημες συνθήκες λόγω της διεθνούς υπερκατανάλωσης. Δεν νομίζετε;
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.