Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Το μεγαλείο της μικρότητάς μου! (31)

Ω! τι όμορφο συναίσθημα η συνειδητοποίηση της μικρότητάς μου!! Και τι βασανιστικό συγχρόνως...
Τι απελευθέρωση ενέργειας και δύναμης! Τη νιώθεις να αναβλύζει από μέσα σου απρόσκοπτα και να δημιουργεί, να δημιουργεί… συνεχώς.  Ιδέες νέες και σκέψεις δημιουργικές κατακλύζουν το μυαλό σου. Μόνο που προκαλούν δέος, στη συνέχεια, στη μικρότητά σου…
Εσύ;;; Μπορείς εσύ να πραγματοποιήσεις όλα αυτά τα εκπληκτικά που έρχονται στο νου σου; Τρομάζεις από το μέγεθος όλης αυτής της δημιουργίας γιατί νιώθεις μικρός και αδύναμος.
Αυτό είναι το αρνητικό της συνειδητοποίησης της μικρότητάς μας, όμως.  Ναι δεν είμαστε εμείς τα ανθρωπάκια με το εκπληκτικό μεν, αρκετά μικρό δε σε ικανότητα, κομπιούτερ του  εγκεφάλου μας αυτοί που δημιουργούμε τη ζωή γύρω μας, όπως νομίζουμε.
Είμαστε όμως το μαγικό πινέλο ενός παντοδύναμου εκπληκτικού Δημιουργού,  ο οποίος με τη βοήθεια της δικής μας ύπαρξης δημιουργεί γύρω μας θαύματα.

Μπορούμε λοιπόν φίλε μου. Μπορούμε να δημιουργήσουμε και να φέρουμε σε πέρας όποια ιδέα έρχεται στον νου μας. Όσο και να φαίνεται σχήμα οξύμωρο, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ό,τι επιθυμούμε, όταν αντιληφθούμε τη μικρότητά μας. Όχι όμως σαν κάτι αρνητικό στη ζωή, που μας στερεί δύναμη και ικανότητες, αλλά αντίθετα, σαν κάτι θετικό που μας χαρίζει δύναμη και ικανότητες.  
Επειδή, κατανοώντας τη μικρότητά του κάποιος, δεν αντιπαλεύει ό,τι αυτόματα μέσα από εκείνον πάει να δημιουργηθεί, αναλύοντας και χαλώντας τη δημιουργία αυτή με τη φτωχή λογική του πεπερασμένου σε ικανότητες κομπιούτερ του εγκεφάλου του.
Εκεί βρίσκεται το κλειδί της ευτυχίας… Στην κατανόηση της μικρότητας του υλικού ανθρώπου μπροστά στη συμπαντική δημιουργική δύναμη και συγχρόνως στη κατανόηση του μεγαλείου του, ως φορέα της δύναμης αυτής… 
Η κατανόηση αυτή της διπλής ανθρώπινης υπόστασης δημιουργεί τα θετικά συναισθήματα της ασφάλειας, χαράς και ευτυχίας, που κάνουν στη συνέχεια την υλική του ενεργειακή κατάσταση να συντονίζεται με εκείνη της συμπαντικής ενέργειας που κρύβεται μέσα του και αφήνουν ελεύθερη αυτή την τελευταία να δημιουργεί μέσα από αυτόν...

Αυτή η συνειδητοποίηση της διπλής ιδιότητας της φύσης μας είναι το μυστικό της δύναμης και της ευτυχίας. Γιατί έτσι γινόμαστε ΑΓΑΠΗ.
Αυτό είναι το μεγαλείο της μικρότητάς μας… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.