Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική (10)

ΠΑΡΑΜΕΝΕ  ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΣΟΥ...(2)
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Συνεχίζουμε σήμερα την κουβέντα μας για την καρδιά μας. Το όργανο αυτό που τόσο πολύ είχαμε έως τώρα υποτιμήσει ως προς την λειτουργία του, θεωρώντας το απλά μία μηχανική αντλία που διακινεί το αίμα μας προς όλες τις περιοχές του κορμιού μας και τίποτ’ άλλο.
Τώρα όμως, χάρις στην πρόοδο της επιστήμης ξέρουμε πως αυτό το όργανο με τη λειτουργία των κυττάρων του (μυϊκών και νευρικών)  παράγει γύρω του ένα μεγάλο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που επηρεάζει όλες τις ενέργειες του κορμιού μας. Ένα παρόμοιο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο παράγει και ο εγκέφαλός μας με τη λειτουργία των δικών του κυττάρων, πολύ μικρότερo όμως από αυτό της καρδιάς μας.
Όταν αυτά τα δύο ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι το καθένα αρμονικό (coherent) και ακόμη περισσότερο όταν βρίσκονται σε συμφωνία ή αρμονία (coherence) και μεταξύ τους, τότε εναρμονίζονται όλες οι ενέργειες του κορμιού μας και ο οργανισμός μας λειτουργεί όπως πρέπει.
Γιατί όταν οι ενέργειες που παράγονται στο σώμα μας (ηλεκτρισμός, πρωτονισμός – ηλεκτρισμός δηλαδή που παράγεται από το νερό στον οργανισμό -, φως κ.λ.π.) είναι εναρμονισμένες (coherent) τότε ο οργανισμός μπορεί να τις αθροίζει  ή να τις αναιρεί ανάλογα με τις ανάγκες του και να λειτουργεί σωστά.
Αντίθετα εάν οι ενέργειές μας δεν είναι εναρμονισμένες (coherent) και είναι χαοτικές, τότε άλλοτε αυτές θα είναι λίγες για τις ανάγκες του οργανισμού, με αποτέλεσμα να μην είναι αυτός σε θέση να λειτουργήσει σωστά και άλλοτε θα είναι πολλές, περισσότερες από όσο χρειάζεται, με αποτέλεσμα όργανα που επηρεάζονται από αυτές να βλάπτονται. Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι νόσος…
Είναι αρκετά απλοϊκός ο πιο πάνω τρόπος με τον οποίο προσπάθησα να σας εξηγήσω το πολύ περίπλοκο θέμα της συμφωνίας ή εναρμόνισης (coherence) του οργανισμού μας, όμως ελπίζω να σας βοήθησε να καταλάβετε την μεγάλη σημασία που έχει ο τρόπος λειτουργίας της καρδιάς μας για τον οργανισμό. Δεν σημαίνει δηλαδή πως όταν μια καρδιά χτυπάει καλά και ρυθμικά λειτουργεί και σωστά. Με τον όρο «λειτουργεί» εννοώ τον ρόλο που παίζει η καρδιά μας στο ενεργειακό κομμάτι του οργανισμού μας.
Και το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι : τι είναι αυτό που κάνει την καρδιά μας να λειτουργεί σωστά και να παράγει γύρω της ένα αρμονικό  (coherent) ηλεκτρομαγνητικό πεδίο;

Συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.