Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (16)


Γεια σας φίλοι μου
Θα σας στενοχωρήσω λίγο σήμερα με τα ιατρικά νέα που θα σας πω, ιδιαίτερα τους πιο παχείς από εσάς, όμως οι φίλοι γι αυτό υπάρχουν. Για να μας λένε με αγάπη και ειλικρίνεια τα στραβά μας και να μπορούμε έτσι να τα διορθώνουμε.
Ακούστε λοιπόν τα νέα από τη Βρετανία. Οι έρευνες έδειξαν πως είναι στην εποχή μας, περισσότερες από τους άντρες οι γυναίκες που παρουσιάζουν αύξηση του λίπους γύρω από τη μέση τους. Παρουσιάζουν δηλαδή «κεντρική παχυσαρκία», όπως λέγεται. Αυτό είναι ένα κακό προγνωστικό σημάδι για την υγεία των γυναικών, γιατί αυτού του είδους η παχυσαρκία προδιαθέτει δυστυχώς σε θανατηφόρες μορφές καρκίνου, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, γι αυτό και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στις γυναίκες αυτές και τις καλούν να αδυνατήσουν.
Γενικότερα η παχυσαρκία είναι ένας παράγοντας κινδύνου για καρκίνο για άντρες και γυναίκες, αλλά ιδιαίτερα η κοιλιακή παχυσαρκία προδιαθέτει σε καρκίνο εντέρου και παγκρέατος και τα δύο φύλα, τις γυναίκες δε επιπλέον και σε καρκίνο μαστού και μήτρας.
Ο επικεφαλής του Βρετανικού Ινστιτούτου Ερευνών για τον καρκίνο, Ed Yong, ανακοίνωσε στους Βρετανούς πρόσφατα, πως το να διατηρεί κανείς ένα φυσιολογικό βάρος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να λιγοστέψει τον κίνδυνο για καρκίνο και αυτό ισχύει για άντρες και γυναίκες, γιατί το λίπος γύρω από την κοιλιά φαίνεται πως είναι εκπληκτικά ενεργό στο να παράγει ορμόνες και άλλα χημικά που κάνουν τα κύτταρα του σώματος να διαιρούνται πολύ πιο συχνά απ ότι πρέπει, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για καρκίνο.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.