Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (17)


Γεια σας φίλοι μου
Πριν λίγους μήνες το πρακτορείο Reuters, ανέφερε σε άρθρο του, πως υπάρχουν πρόσφατες ερευνητικές εργασίες, που δείχνουν πως η χημική ουσία που περιέχεται στο πολύ γνωστό παυσίπονο «παρακεταμόλη» και λέγεται ακεταμινοφένη (acetaminophen), φαίνεται να συνδέεται με την εμφάνιση συμπτωμάτων άσθματος στα παιδιά.
Στην μία εργασία φαίνεται η ουσία να ευθύνεται για τα τέσσερα στα δέκα περιστατικά άσθματος σε εφήβους, ενώ σε μία άλλη εργασία αναφέρεται πως στην Αμερική, πολλά από τα βρέφη που είχαν πάρει την ουσία αυτή εμφάνισαν άσθμα μετά το πρώτο έτος της ηλικίας τους. Τα αποτελέσματα των ερευνών δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine και αναφέρουν πως οι έφηβοι που έλαβαν το φάρμακο παρουσίασαν επίσης σε μεγαλύτερη συχνότητα αλλεργική ρινίτιδα και έκζεμα.
Οι ερευνητές λένε πως παρ ότι βρέθηκε αυτή η συσχέτιση της λήψης του φαρμάκου και της εμφάνισης άσθματος σε βρέφη και εφήβους, δεν πρέπει να πει κανείς στους γονείς πως το φάρμακο αυτό προκαλεί άσθμα ή αλλεργίες. Θα χρειαστούν προφανώς πολλές ακόμη έρευνες για να ειπωθεί με βεβαιότητα κάτι τέτοιο.
Η φαρμακευτική εταιρία που παράγει το φάρμακο αυτό, ισχυρίζεται, όπως είναι φυσικό, πως το φάρμακό της είναι ασφαλές, παρ΄όλα αυτά όμως καλό είναι οι γονείς να έχετε υπ όψιν σας πως το φάρμακο αυτό μπορεί και να έχει τα αποτελέσματα που οι πιο πάνω έρευνες έδειξαν στα παιδιά σας και φρόνιμο θα ήταν να το αποφεύγετε εάν μπορείτε.
Με αγάπη


Πηγή: http://www.msnbc.msn.com/id/38690295/ns/health-kids_and_parenting/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.