Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Κήπος και συναισθήματα στη 2η εβδομάδα του Μάρτη

 

Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Ετούτη η εβδομάδα ξεκίνησε και πάλι με κηπουρική, μια που ο καιρός το επέτρεψε.


Η ρόκα μου έχει αρχίσει να βγάζει λουλούδια και την αφήνω, για να ρίξει τους σπόρους της. Ωστόσο κόβω καθημερινά λίγα από τα φύλλα της για τη σαλάτα μου. Δίπλα της ακριβώς, ανανέωσα το χώμα στο παρτέρι με λίγη κοπριά και νέο φυτόχωμα και έσπειρα άγρια ρόκα, σπανάκι και ραπανάκια. Τα καλάμια γύρω-γύρω προστατεύουν τους σπόρους μου από τις γάτες, ο οποίες λόγω του τρεχούμενου νερού που υπάρχει στο κήπο μέσα στη λιμνούλα μου, κάνουν καθημερινά πολλούς περιπάτους εδώ…

Ετοίμασα και ένα δεύτερο παρτέρι, με μαϊντανό, άνηθο και σέλινο, ενώ δίπλα τους θα φυτέψω σε λίγες μέρες μαρουλάκια και κρεμμυδάκια.


Κάτω από την συκιά και τη διπλανή της φετζόγια, άρχισαν να μεγαλώνουν και πάλι το φασκόμηλο, η ρίγανη, το θυμάρι και το δεντρολίβανο, που είχα κλαδέψει πριν λίγο καιρό.

Κουράστηκα και πάλι σήμερα, αλλά αυτή η γυμναστική στον κήπο, δεν ωφελεί μόνο το σώμα, όπως πολλές φορές σας έχω πει. Ωφελεί πολύ και τη ψυχή και προσφέρει  την απαραίτητη στη ζωή μας χαλάρωση.

Όσο είσαι στον κήπο και ασχολείσαι με αυτόν, δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτ’ άλλο, οπότε σκέψεις που οδηγούν σε αρνητικά συναισθήματα και βλαβερό στρες δεν υπάρχουν. Το στρες από την άλλη που δημιουργεί η κούραση των μυών, γίνεται ωφέλιμο στρες, λόγω της δημιουργικής διάθεσης που έχει κάποιος όσο νιώθει πως ομορφαίνει γύρω του τη φύση με τη δουλειά του. Για πολλοστή φορά θα σας πω πως η κηπουρική είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις για τη διαχείριση του στρες.


Ωστόσο μια που ανέφερα τα αρνητικά συναισθήματα, θα σας πω σήμερα και μία εύκολη μέθοδο που έχει ανακαλύψει μία Ολλανδέζα ψυχολόγος και την έχει ονομάσει μέθοδο MIR. Η άσκηση είναι καθαρά ενεργειακή. Στηρίζεται στη γνώση πως στη παλάμη μας καταλήγουν πολλοί «μεσημβρινοί» της Κινέζικης ιατρικής και πως στη ράχη των χεριών μας υπάρχουν πολλές νευρικές αισθητήριες απολήξεις.

Η μέθοδος συνίσταται στο να χαϊδεύει κάποιος με την παλάμη του ενός χεριού του τη ράχη του άλλη χεριού, δίνοντας διάφορες εντολές στο σώμα του, επαναλαμβάνοντας 3 φορές την κάθε εντολή. Όπως όλες οι ενεργειακές μέθοδοι, μεγάλο ρόλο στην αποτελεσματικότητά της παίζει η πίστη σ΄ αυτήν.

Δύο βασικές εντολές που θεωρώ πως είναι χρήσιμο να λέει πάντα όποιος ασχολείται με την μέθοδο, και που έχουν σχέση με αρνητικά συναισθήματα,  είναι η εντολή «αποστασιοποιήσου από τη μητέρα» και «αποστασιοποιήσου από τον πατέρα». Οι υπόλοιπες εντολές που συνιστά η Ολλανδέζα ψυχολόγος, όπως «καθάρισε τους μεσημβρινούς σου», ρύθμισε τις ορμόνες σου», κ.λπ. νομίζω πως μπορούν να αντικατασταθούν από τον καθένα με όποια εντολή εκείνος πιστεύει πως χρειάζεται να δώσει στο σώμα του στη συγκεκριμένη περίοδο. Σ’ αυτόν τον σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το βίντεο με την ίδια να περιγράφει την μέθοδό της.

Ενημερώστε με σας παρακαλώ για τα αποτελέσματά σας αν δεν σας κάνει κόπο, αφήνοντας ένα σχόλιο εδώ στη σελίδα. Ευχαριστώ!

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.