Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας

Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Ένα τριήμερο με καιρό καταπληκτικό ζούμε εδώ στο νησί. Η εργασία στο κήπο, όπως καταλαβαίνετε, καθημερινή.


Δίπλα στον μαϊντανό και τον άνηθο, φυτεύτηκαν και τα μαρουλάκια με λίγα ακόμη κρεμμυδάκια ανάμεσά τους. Έτσι το παρτέρι αυτό ολοκληρώθηκε, ενώ σε άλλες μεριές του κήπου μπήκαν και κάποια κολοκυθάκια. Ταυτόχρονα, έσπειρα σε μικρά σπορεία, σπόρους ντόπιας ντομάτας (μια νοστιμότατη ποικιλία) που είχα μαζέψει και φυλάξει από την περσινή χρονιά.

Η κούραση αρκετή, γιατί με τις πολλές βροχές που είχαμε μέχρι πρόσφατα, τα αγριόχορτα έχουν κατακλείσει τον κήπο και το ξεχορτάριασμα αυτό είναι μία πολύ κουραστική δουλειά, ιδιαίτερα όταν αυτά γεμίζουν τα παρτέρια και «πνίγουν» τα ανθοφόρα φυτά. Και το άσχημο είναι πως μόνον εγώ μπορώ να κάνω αυτή την δουλειά. Κάθε άλλος που θα την προσπαθήσει, θα καταστρέψει τα παρτέρια, γιατί τα έχω γεμίσει με  βολβούς, οποίοι μέχρι να έρθει η εποχή της δικής τους εμφάνισης δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν και γι αυτό το ξεχορτάριασμα το κάνω με το χέρι και με υπομονή…

Η αλήθεια είναι πως ο χρόνος σταματάει όταν ασχολείσαι με το κήπο. Ζεις ένα καταπληκτικό ΤΩΡΑ και ξαφνικά, κάποια στιγμή, νιώθεις πως πεινάς και διψάς… Κοιτάς το ρολόι, και λες «αμάν… τι να μαγειρέψω τώρα στα γρήγορα;;;»

Και η έμπνευση ήρθε αμέσως…

Στη μία κατσαρόλα έβαλα να βράσουν λίγα ζυμαρικά (φιογκάκια – παπαρδέλες). Δίπλα σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε λίγο λάδι μαζί με λίγο βούτυρο, έβαλα να μαλακώσει ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το έσβησα μετά με λίγο κρασί που είχα στο ψυγείο, και όταν αυτό εξατμίστηκε, πρόσθεσα μέσα  4 χούφτες σπανάκι που είχα στην κατάψυξη, έτριψα λίγο μοσχοκάρυδο και έβαλα και μία πρέζα κανέλα (μην την παραλείψετε, δίνει κάτι το ιδιαίτερο στη γεύση.)

Όταν το σπανάκι μαλάκωσε, πρόσθεσα μέσα 1 κεσεδάκι κατσικίσιο γιαούρτι στο οποίο είχα  βάλει και ένα κομμάτι φέτα σπασμένο σε μικρά κομμάτια με το χέρι. Μέσα εκεί μπήκαν και τα ζυμαρικά που είχαν στο μεταξύ μαλακώσει και το τελικό αποτέλεσμα… ένα γευστικότατο πιάτο φτιαγμένο μέσα σε 20 λεπτά (δύο μερίδες)… Δοκιμάστε το με φρεσκοτριμμένο πιπέρι! 

Παπαρδέλες με σπανάκι, γιαούρτι και φέτα

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δημιουργικότητα, όπως καταλαβαίνετε. Δεν υπήρχε καθόλου καιρός για φιλοσοφικές σκέψεις και αναζητήσεις. Μια γλυκιά κούραση μ' έκανε να θέλω να μένω με τα μάτια κλειστά στην αγκαλιά μιας πολυθρόνας μόλις σκοτεινιάζει, ακούγοντας αρκετά χαμηλά, λίγη αγαπημένη κλασική μουσική. Και η μέρα τελειώνει μ’ ένα χλιαρό ντους και μια βουτιά στο ζεστό κρεβάτι μου.

Αύριο, Καθαρή Δευτέρα, θα πάω με φίλες μία μικρή εκδρομή σε κάποια ερημική παραλία. Θα περάσω σίγουρα πολύ καλά, και εύχομαι το ίδιο και γι εσάς.

Με αγάπη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.