Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Ευγνωμοσύνη!

Γεια σας φίλες και φίλοι μου


Η εβδομάδα αυτή είναι αφιερωμένη στο στρες, λόγω της επιστολής του φίλου που ζητούσε τη βοήθειά μου, όπως ανέφερα στη προηγούμενη ανάρτηση. Και επειδή μία άλλη φίλη στο fb ζήτησε στη συνέχεια περισσότερη βοήθεια σχετικά με τις τεχνικές διαχείρισης συναισθήματος που είχα εκεί αναφέρει, σκέφτηκα σήμερα να σας πω και πάλι δυο λόγια για τον πιο εύκολο τρόπο βελτίωσης των συναισθημάτων μας, για τον οποίο σας έχω μιλήσει αρκετές φορές και στο παρελθόν, την ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ.

Η ευγνωμοσύνη είναι το θετικό συναίσθημα που πολύ εύκολα μπορεί να νιώσει κάποιος. Όλοι έχουμε κάτι καλό στη ζωή μας για το οποίο θα έπρεπε να νιώθουμε ευγνωμοσύνη. Ωστόσο, δεν το συνειδητοποιούμε. Δεν ασχολούμαστε με τα θετικά που έχουμε στη ζωή μας, ή αν το κάνουμε το κάνουμε φοβικά (φόβος μήπως τα χάσουμε). Βιώνουμε τον περισσότερο από τον χρόνο μας με αρνητικά συναισθήματα, όπως αγωνία για πράγματα που επιθυμούμε και δεν έρχονται, ζήλεια γι αυτά που άλλοι απολαμβάνουν, θυμό για συμπεριφορές που μας ενόχλησαν κ.ο.κ

Το αποτέλεσμα είναι η ενίσχυση της αντίδρασης του στρες την οποία συνεχώς δημιουργεί στον οργανισμό ο τρόπος ζωής  της εποχής μας και η δημιουργία ασθενειών, των οποίων την ευθύνη καθόλου δεν υποψιαζόμαστε…

Όμως, τίποτα δεν συμβαίνει «τυχαία» στη ζωή μας. Είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι γι αυτήν. Τη ζωή μας την δημιουργούμε εμείς, όσο κι αν είναι δύσκολο να το πιστέψουμε. Το κακό είναι πως οι περισσότεροι περιμένουν να βελτιωθούν οι συνθήκες της ζωής τους για να νιώσουν καλύτερα και να ασχοληθούν με τον εαυτό τους. Όμως για να αλλάξει η ζωή μας πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς. Εμείς είμαστε οι ενεργειακοί κόμβοι που εκπέμπουμε ενέργεια μέσα στο σύμπαν. Ανάλογα με την ενέργεια που εκπέμπουμε, συντονιζόμαστε με γεγονότα παρόμοιας ενέργειας στη ζωή μας. Και η ενέργειά μας, όπως πολλές φορές σε αναρτήσεις, τα βιβλία και τα βίντεο στο κανάλι μου στο You Tube σας έχω αναλύσει, εξαρτάται από τα συναισθήματά μας. Τα θετικά από αυτά επηρεάζοντας το μεγαλύτερο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του σώματός μας (της καρδιάς μας) ομαλοποιούν όλες τις ενέργειές μας, ενώ τα αρνητικά αποδιοργανώνοντας αυτό το πεδίο, αποδιοργανώνουν και όλες τις ενέργειές μας, μειώνοντας έτσι κατά πολύ τη δημιουργική μας δύναμη.

Για να πάνε τα πράγματα στη ζωή μας καλά, πρέπει πρώτα να νιώσουμε καλά εμείς. Δύσκολο, το ξέρω, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Η ευγνωμοσύνη, όμως, μπορεί να μας βοηθήσει πολύ σ΄ αυτό. Όσο περισσότερο νιώθουμε αυτό το θετικό συναίσθημα, τόσο  περισσότερο ομαλοποιούνται οι ενέργειές μας, και τόσο περισσότερο αυξάνεται η δημιουργική μας δύναμη. Ασκηθείτε σ΄ αυτήν! Είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.