Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Άσκηση, κατάθλιψη, άγχος...

Γεια σας φίλες και φίλοι μου


Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας, η άσκηση είναι 1,5 φορά καλύτερη (σε αποτελεσματικότητα) από την συμβουλευτική και τα φάρμακα για την θεραπεία της κατάθλιψης και του άγχους!

Η έρευνα έδειξε ότι μέσα σε 12 εβδομάδες άσκησης ελαττώθηκαν στον μεγαλύτερο βαθμό τα συμπτώματα. Και αυτό για τους ερευνητές είναι πολύ σημαντικό, γιατί, όπως λένε, είναι αρκετός ο κόσμος που υποφέρει από ψυχικά προβλήματα, ιδιαίτερα στην μέση ηλικία (1 στους 8, είχε βρεθεί το 2019, και σε πρόσφατες έρευνες το ποσοστό έχει γίνει 1 στους 5).

Οι ερευνητές συμπεριέλαβαν στην έρευνά τους

όλα τα είδη της άσκησης (περπάτημα, αεροβική, γιόγκα πιλάτες κ.λπ) και παρατήρησαν πως όσο μεγαλύτερη η ένταση της άσκησης τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.

Είναι λυπηρό, λένε στην ανάρτησή τους στο ιατρικό περιοδικό BritishJournal of Sports Medicine, το ότι οι γιατροί δεν προτείνουν την  άσκηση σαν θεραπευτική αντιμετώπιση στα πιο πάνω νοσήματα. Συνιστούν λοιπόν την κάθε τύπου άσκηση σαν απαραίτητη θεραπευτική συμβουλή όχι μόνον στην κατάθλιψη και το άγχος αλλά και στα χρόνια νοσήματα και τις διάφορες «ψυχικές» ασθένειες.

Μη μένετε πολλή ώρα καθισμένοι φίλες και φίλοι μου. Το σώμα μας είναι φτιαγμένο για να κινείται. Σας έχω πει πολλές φορές πως η άσκηση είναι ένας από τους τρόπους διαχείρισης της αντίδρασης του στρες του οργανισμού. Μη τον ξεχνάτε, αν θέλετε υγεία και μακροημέρευση.

Με αγάπη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.