Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Ο ιός της εποχής και τα καρδιαγγειακά επεισόδια

Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Ο γνωστός μας ιός 19 κόστισε σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Βρετανών συναδέλφων πολλές χιλιάδες καρδιαγγειακά επεισόδια παγκόσμια. Αυτά τα καρδιαγγειακά επεισόδια οι ερευνητές τα αποδίδουν όχι στον ίδιο τον ιό (ούτε βέβαια στα εμβόλια...) αλλά κυρίως στην δυσχέρεια που προέκυψε στην αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών ασθενών λόγω της έξαρσης του γνωστού ιού και την απασχόληση του ιατρικού δυναμικού με αυτόν.

Όπως αναφέρουν, 6,6 εκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν σε λίστες αναμονής να αντιμετωπισθούν για καρδιαγγειακά προβλήματα στα νοσοκομεία του δημόσιου συστήματος υγείας της Αγγλίας… Και αυτή η καθυστέρηση βάζει σε κίνδυνο την υγεία αυτών των ανθρώπων, γιατί σύντομα

θα παρουσιάσουν ένα δεύτερο ή και τρίο καρδιαγγειακό επεισόδιο, όσο μένουν αθεράπευτοι, λένε οι ερευνητές.

Οι πιο πάνω επιστήμονες επισημαίνουν πως πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια παγκόσμια για την πρόληψη των καρδιαγγειακών επεισοδίων, γιατί αυτά κοστίζουν τεράστια ποσά στα διάφορα συστήματα υγείας.

Οι καμπάνιες για το σταμάτημα του καπνίσματος όπως και αυτές που συστήνουν την αποφυγή των λιπών στη διατροφή έχουν δώσει κάποιους καρπούς, μέχρι σήμερα, αναφέρουν. Ωστόσο η μόλυνση της ατμόσφαιρας, είναι κάτι που δεν έχει μέχρι τώρα αντιμετωπισθεί όπως θα έπρεπε… Και το θέμα, λένε, γίνεται χειρότερο τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το θέμα της ενέργειας.

Τα καρδιαγγειακά επεισόδια δεν γίνονται «ξαφνικά» όπως νομίζουμε, εξηγούν οι ερευνητές. Χτίζονται σιγά-σιγά επί 30 χρόνια… Οι βλάβες στα αγγεία μας αρχίζουν από νωρίς.

Παρ΄ ότι όμως μίλησαν για τα γνωστά περιβαλλοντικά στρες που  αναφέρθηκαν πιο πάνω, δεν έκαναν καμία αναφορά στο συναισθηματικό στρες, που όλοι γνωρίζουμε πια πως είναι ο σημαντικότερος παράγοντας υγείας. Μοιάζει σαν να το αγνοούν… Το γιατί είναι ένα θέμα που σηκώνει πολλή συζήτηση, αλλά δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτή σε μία ανάρτηση σ’ αυτή την ιστοσελίδα.

Ωστόσο εγώ προσωπικά σας συμβουλεύω να αρχίσετε (αν δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα) να ασχολείστε με την συναισθηματική σας νοημοσύνη. Δεν πρέπει να αφήνετε συναισθήματα αρνητικά να παιδεύουν τη ψυχή σας και να γυρίζετε ξανά και ξανά σ΄ αυτά μαζοχιστικά, αν θέλετε να έχετε υγεία και μακροημέρευση. Κατανοώ πως όλα γύρω μας οδηγούν σε αρνητικά συναισθήματα αυτή την εποχή, δεν πρέπει όμως να παρασυρόμαστε, γιατί τα γεγονότα δεν αλλάζουν, η υγεία μας όμως χειροτερεύει συνεχώς όσο εμείς ασχολούμαστε με αυτά. Θα συζητήσουμε το θέμα περισσότερο σε επόμενες αναρτήσεις.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.