Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Η δημιουργία ζωής στο νερό

 

Γεια σας φίλες και φίλοι


Σήμερα θα σας ανακοινώσω ένα εκπληκτικό νέο: Χημικοί σε πανεπιστήμιο της Αμερικής ανακάλυψαν πως στο νερό, μπορούν να δημιουργηθούν συνθήκες τέτοιες που απλά αμινοξέα μπορούν να συνθέσουν πεπτίδια και τελικά πρωτεΐνες, που είναι η βάση της ζωής.

Εδώ και δεκαετίες οι επιστήμονες έλεγαν πως η ζωή έχει προκύψει από τους ωκεανούς, αλλά δεν γνώριζαν το πώς. Με τα πειράματά τους τώρα οι Αμερικανοί χημικοί διαπίστωσαν πως στο νερό υπάρχουν οι συνθήκες που μπορούν να οδηγήσουν στην παραγωγή πρωτεϊνών από απλά αμινοξέα. Όχι όμως στο ελεύθερο υγρό, αλλά στις σταγόνες του. Οι ερευνητές αυτοί ξόδεψαν 10 χρόνια μελετώντας τις συνθήκες που

δημιουργούνται στις σταγόνες του νερού και τελικά διαπίστωσαν πως στα όριά τους, εκεί που αυτά συναντούν την ατμόσφαιρα, οι αντιδράσεις γίνονται εκατό έως εκατομμύρια φορές πιο γρήγορα απ΄ ότι στο ελεύθερο υγρό. Τέτοιες ταχύτητες αντίδρασης κάνουν άχρηστους τους καταλύτες και στη περίπτωση της χημείας της γης έκαναν δυνατή την ανάπτυξη της εξέλιξης της ζωής σ’ αυτή.

Οπουδήποτε δημιουργούνται σταγόνες νερού, από τα αφρισμένα κύματα των ωκεανών, μέχρι τις πηγές όπου το νερό αναβλύζει με δύναμη, στις σταγόνες αυτές του νερού απλά αμινοξέα (κάτι που οι μετεωρίτες έστελναν καθημερινά στη γη από την αρχή της) μπορούν να οδηγηθούν σε χημική ένωση παράγοντας πεπτίδια και στη συνέχεια πρωτεΐνες, τους οικοδομικούς αυτούς λίθους της ζωής…

Και όσο κι αν συγκινηθήκατε κάποιοι όπως εγώ με την εκπληκτική αυτή ανακάλυψη, οι ερευνητές καταλήγουν βέβαια, πως θα χρησιμοποιήσουν την ανακάλυψή τους αυτή για την δημιουργία με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα νέων φαρμάκων, χρησιμοποιώντας τις ιδιότητες των σταγόνων του νερού…Εύχομαι να είναι για καλό.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.