Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Διαβήτης και κόκκινο κρέας

Γεια σας φίλες και φίλοι μου


Η σωστή διατροφή είναι ένας από τους τρόπους διαχείρισης του στρες,  όπως πολλές φορές σας έχω πει.

Ο λόγος είναι (σας το ξαναθυμίζω) πως με τη διατροφή παίρνουμε αντιοξειδωτικές ουσίες (ουσίες που περιέχουν ελεύθερα ηλεκτρόνια) με τις οποίες εξουδετερώνονται οι «ελεύθερες ρίζες οξυγόνου», τα βλαβερά αυτά μόρια που δημιουργούνται στον οργανισμό από τις ορμόνες του στρες. Ταυτόχρονα οι φρέσκιες χωρίς επεξεργασία τροφές, προσφέρουν στον οργανισμό και φως (φωτόνια) το οποίο σύμφωνα με τον Γερμανό φυσικό Pop δίνει στον οργανισμό «εξέργεια», ενέργεια δηλαδή που εμποδίζει την αποδιοργάνωσή του. Στα βιβλία μου σας τα έχω εξηγήσει αναλυτικά όλα αυτά.

Γι αυτό και δεν παύω να μελετώ  έρευνες που έχουν σχέση με την διατροφή. Σε μία πρόσφατη αναφέρεται, πως

η κατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 (μεταβολικό σύνδρομο) σε σχέση με την κατανάλωση ψαριών και προϊόντων γάλακτος (τυρί, γιαούρτι) με χαμηλά λιπαρά για την πρόσληψη πρωτεΐνης.

Η σύσταση από τους ερευνητές είναι λοιπόν να προτιμώνται για την πρόσληψη πρωτεϊνών, τροφές όπως τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, τα αβγά και τα ψάρια και να αποφεύγεται η κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Ταυτόχρονα προτείνεται η κατανάλωση πολλών φυτικών τροφών πλούσιων σε ίνες. Η κατανάλωση πουλερικών δεν αναφέρεται καθόλου στην έρευνα αυτή.

Στο βιβλίο μου «Πρακτικός οδηγός αντιγήρανσης και αντιμετώπισης του στρες» που από τον επόμενο μήνα θα κυκλοφορήσει και πάλι, θα βρείτε και τη δική μου άποψη για την κρεατοφαγία, μέσα από ανάλυση όχι μόνον ερευνητικών εργασιών αλλά και φιλοσοφικού στοχασμού πάνω στο θέμα της σχέσης μας με τα ζώα και τη φύση γενικότερα.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.