Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Οι ιοί και τα αυτοάνοσα νοσήματα

 Γεια σας φίλες και φίλοι μου


Επειδή λόγω του ιού της εποχής γράφονται και λέγονται πολλά, που μπερδεύουν τον κόσμο και τον κάνουν να νιώθει φοβισμένος, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.

Οι ιοί είναι κομμάτι της ζωής μας. Στο DNA μας έχουμε κομμάτια τους που με τα χρόνια ενσωματώθηκαν σ΄ αυτό και οδήγησαν κατά κάποιο τρόπο στην εξέλιξή μας. Πάντα ζούσαμε μαζί τους και πάντα θα ζούμε…

Το θέμα είναι πόσο καλά

λειτουργεί ο αμυντικός μας μηχανισμός. Έχουμε ένα απίστευτα πολύπλοκο και έξυπνο σύστημα άμυνας εναντίον κάθε εισβολέα. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Κάντε τον κόπο να διαβάσετε εδώ τη μικρή σειρά των άρθρων στα οποία παλαιότερα σας είχα εξηγήσει όσο πιο απλά μπορούσα την απίστευτη ευφυία αυτού του αμυντικού μας συστήματος.

Είμαστε καλά προστατευμένοι λοιπόν. Τι είναι αυτό τότε που μας αρρωσταίνει;;;;

Ο λανθασμένος τρόπος ζωής και σκέψης μας, ο οποίος ευθύνεται για την εξασθένηση αυτού του εκπληκτικού αμυντικού μηχανισμού. 

Η μη έγκαιρη επαφή των παιδιών με τα μικρόβια (καισαρικές, μεγάλωμα των παιδιών σε αποστειρωμένο περιβάλλον, λόγω μικροβιοφοβίας των γονέων) δεν δίνει την ευκαιρία στο ανοσοποιητικό να μάθει από νωρίς να αναγνωρίζει και να αντιμετωπίζει τους εισβολείς. Η μη σωστή διαχείριση του στρες στη ζωή μας από την άλλη, οδηγεί σε συνεχή έκκριση των ορμονών του στρες, (κορτιζόλης και αδρεναλίνης) και των φλεγμονωδών ουσιών (κυτοκίνες) που τις συνοδεύουν. Αυτός είναι ο λόγος που αποδιοργανώνεται η λειτουργία του ανοσοποιητικού μας. Και η αποδιοργάνωση αυτή οδηγεί σε διάφορα προβλήματα. Μπορεί να οδηγήσει σε αυτοάνοσα νοσήματα, (να δημιουργεί δηλαδή το ανοσοποιητικό αντισώματα εναντίον διαφόρων κυττάρων του οργανισμού, θεωρώντας τα ως «ξένα»), σε καρκίνους κ.λπ.

Δεν φταίνε οι εισβολείς γι αυτά τα αποτελέσματα! Αυτοί είναι το ερέθισμα. Το αίτιο είναι ο λανθασμένος τρόπος ζωής και σκέψης μας, που αποδιοργανώνει τον πανέξυπνο αμυντικό μηχανισμό μας και μας καθιστά αδύναμους μπροστά στους εισβολείς μας.

Γράφω αυτό το άρθρο σήμερα, γιατί μόλις διάβασα μία νέα έρευνα στην οποία αναφέρεται πως ο ιός της εποχής μπορεί να οδηγήσει σε αυτοάνοσα νοσήματα, γιατί όπως παρατήρησαν οι ερευνητές, άτομα που νόσησαν από τον ιό, βρέθηκε πως έχουν αυξημένη παραγωγή αυτοαντισωμάτων. Αντισώματα δηλαδή που στρέφονται εναντίον κυττάρων του ίδιου του οργανισμού. Έρευνα που οδηγεί για άλλη μια φορά σε φόβο για τον ιό με ότι αυτό συνεπάγεται…

Άλλοι ερευνητές πρόσφατα διαπίστωσαν πως κάτω από την Σκλήρυνση κατά πλάκας, κρύβεται ένας άλλος ιός, (ο Epstein-Barr). Ναι, αλλά όλοι όσοι νόσησαν από αυτόν τον ιό (λοιμώδης μονοπυρήνωση) δεν έπαθαν και ΣΚΠ…

Όσο κι αν γίνομαι κουραστική θα το επαναλάβω: Δεν φταίνε οι εισβολείς! Φταίει το διαταραγμένο αμυντικό μας σύστημα!

Βλέποντας τα πράγματα από αυτή την πλευρά, αλλάζει τελείως το θεραπευτικό αφήγημα… Δεν χρειάζονται φάρμακα και ουσίες για να πολεμήσουμε τους εισβολείς ή να προστατευθούμε από αυτούς. Χρειάζεται εκπαίδευση στη σωστή διαχείριση του στρες από την παιδική ηλικία και ελεύθερη από νωρίς επαφή των παιδιών με τη φύση ώστε να εκπαιδεύεται και το ανοσοποιητικό μας σύστημα στην σωστή τους αναγνώριση και αντιμετώπιση.

Λυπάμαι αν σας κουράζω, αλλά δεν μπορώ να πάψω να σας συμβουλεύω να πάρετε τη ζωή και την υγεία στα χέρια σας. Γιατί ΜΠΟΡΕΙΤΕ!

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.