Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Σταφύλια και χοληστερίνη


Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Έχω γράψει πολλές φορές την απαραίτητη βελτίωση της διατροφής μας σαν μέρος της διαχείρισης του στρες στη ζωή. Η «σωστή» για τη διαχείριση του στρες διατροφή, όπως έχουμε πει, πρέπει να περιλαμβάνει πολλά λαχανικά και φρούτα, όσπρια, αναποφλοίωτους σπόρους, ξηρούς καρπούς και μικρά λιπαρά ψάρια.

Οι έρευνες βέβαια που συσχετίζουν τη διατροφή μας με διάφορες λειτουργίες του οργανισμού μας συνεχίζονται και θα συνεχίζονται. Έτσι, όλο και νέα στοιχεία βγαίνουν στο φως. Παλαιότερα σας είχα πει

πως η συχνή κατανάλωση φιστικιών Αιγίνης βοηθάει στην βελτίωση των τιμών της χοληστερίνης. Ελπίζω να μην το έχετε ξεχάσει, όσοι το χρειάζεστε.

Σήμερα, θα προσθέσω και τα σταφύλια σε αυτή τη λειτουργία. Τη βελτίωση δηλαδή των τιμών της χοληστερίνης. Μία νέα έρευνα έδειξε πως η κατανάλωση σταφυλιών (2 μερίδες την ημέρα)  μέσα σε 4 εβδομάδες βοηθάει στον εμπλουτισμό του εντέρου μας με ωφέλιμα μικρόβια,  πράγμα που ενισχύει πολύ τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Εκτός από αυτό όμως, τα μικρόβια του είδους Akkermansia, που αυξήθηκαν ιδιαίτερα, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, είναι γνωστό πως έχουν και θετική επίδραση στα επίπεδα του σακχάρου και αυξάνουν τον μεταβολισμό των λιπιδίων, μειώνοντας την χοληστερίνη.

Η φύση μας έχει χαρίσει απλόχερα ότι χρειαζόμαστε για την υγεία και τη καλή μας ζωή. Δεν χωράει καμία αμφιβολία γι αυτό. Το θέμα είναι πόσο εμείς σεβόμαστε τη φύση και απολαμβάνουμε τις προσφορές της δίχως να την βλάπτουμε…

Μη ξεχάσετε να απολαύσετε τα σταφύλια σας το καλοκαίρι! Παρά τα χιόνια και το κρύο αυτής της εποχής το καλοκαίρι είναι μόνον 3-4 μήνες μακριά… Σας το θυμίζω για να βελτιωθεί η διάθεσή σας.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.