Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Περί αγάπης

 

Γεια σας φίλες και φίλοι


Για την αγάπη, θα ήθελα να πω μερικές σκέψεις μου σήμερα, που βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας καινούργιας χρονιάς. Γι αυτό το αίσθημα που όταν το νιώθεις αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο βλέπεις τον κόσμο και τα πράγματα, σαν να φοράς μαγικά γυαλιά…

Είναι τα μάτια της καρδιάς που ανοίγουν, σ’ αυτή τη περίπτωση. Αυτά ελέγχονται από τον εγκέφαλο* της καρδιάς και όχι του κρανίου μας, γι αυτό δεν γνωρίζουν τον φόβο. Το ένστικτο δηλαδή της αυτοσυντήρησης του οποίου

η έδρα βρίσκεται στον κρανιακό μας εγκέφαλο.

Η αγάπη μας κάνει να βλέπουμε τον κόσμο μαγικό, γιατί δημιουργείται αυτός από τον δικό της εγκέφαλο. Αυτός είναι ο «παράδεισος» της χριστιανοσύνης. Ο κόσμος που δημιουργείται από τις αισθήσεις μας μέσω του εγκεφάλου της καρδιάς μας. Αυτή νομίζω είναι και η έννοια του «μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι»… Μακάριοι είναι αυτοί που δεν ζουν με βάση τη λογική τους (κρανιακός εγκέφαλος), η οποία δυστυχώς βασίζεται στις καταγραφές φόβου που υπάρχουν στο υποσυνείδητο λόγω του ενστίκτου της αυτοσυντήρησης, αλλά με βάση τη καρδιά τους.

Και ξέρετε η αγάπη χρειάζεται  δύο για να εκδηλωθεί σαν συναίσθημα. Αυτή είναι η μαγεία της. Το ότι μας οδηγεί στην ενότητα. Ενότητα του υλικού μας σώματος με το πνεύμα μας (ανώτερος εαυτός) όταν αγαπάμε τον εαυτό μας, ενότητα με τη φύση όταν αγαπάμε αυτή, ενότητα με τους άλλους ανθρώπους όταν αγαπάμε εκείνους.

Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε προτεραιότητα σε αυτόν τον εγκέφαλο της καρδιάς μας ετούτη τη χρονιά. Δεν χρειάζονται γι αυτό οι λογικές σκέψεις και τα λόγια. Χρειάζεται να νιώσουμε μόνον ΑΓΑΠΗ για όλους και όλα, αφού όλα όσα μας περιτριγυρίζουν είναι φτιαγμένα από εμάς γι εμάς. Είναι το μάτριξ που έχουμε ασυνείδητα φτιάξει σαν σκηνικό της ζωής μας στη γη. Είναι δηλαδή το σκηνικό της εκπαίδευσής μας.

Και εδώ χρειάζεται να καταλάβουμε κάτι. Πως το σκηνικό δεν το έχουμε φτιάξει για να ασκήσουμε τον εγκέφαλό μας στον φόβο, αυτό έχει γίνει αυτόματα με την υλοποίησή μας. Αυτός έχει την πρωτοκαθεδρία στο υλικό μας σώμα. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησής μας που έχει έδρα του τον εγκέφαλο, δηλαδή. Αυτό που χρειάζεται άσκηση είναι, η κατανόηση του σκηνικού με τον εγκέφαλο της καρδιάς μας, η προβολή του μέσα από τα μάτια της αγάπης…

Γιατί μόνον έτσι θα μπορέσουμε να ζήσουμε τον παράδεισο στη γη…Αυτός δεν μπορεί να γίνει αισθητός παρά μόνον μέσα από τα μάτια της καρδιάς μας. Μέσω της ΑΓΑΠΗΣ!

 ΚΑΛΗ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Με αγάπη κι από εμένα προς όλους!

*Η καρδιά έχει δικό της νευρικό σύστημα. Το 50-60% των κυττάρων της είναι νευρικά κύτταρα τα οποία παράγουν όλες τις ορμόνες και άλλες χημικές ουσίες που παράγονται και στον κρανιακό μας εγκέφαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.