Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Αύριο ξημερώνει μια καινούργια μέρα!

 Γεια σας φίλες και φίλοι


Το ανοσοποιητικό μας είναι ένα από τα πολλά νοήμονα όργανα του υλικού μας σώματος. Όργανα, ονομάζουμε τα διάφορα σύνολα κυττάρων που έχουν κοινή λειτουργία. Το ανοσοποιητικό μας είναι κι αυτό ένα «όργανο» αφού όλα του τα κύτταρα έχουν σαν ρόλο τους την προστασία μας από εχθρούς. Το όργανο αυτό, όπως και όλα τα άλλα, βλάπτουν οι ορμόνες και οι φλεγμονώδεις ουσίες που παράγονται κατά την αντίδραση του στρες όταν αυτή παρατείνεται περισσότερο από την αντοχή του οργανισμού μας.

Όλα όσα τόσο στα βιβλία μου όσο και σε βίντεο και αναρτήσεις σας έχω πει κατά καιρούς για τη σωστή διαχείριση του στρες, αυξάνουν αυτή την αντοχή και

μεταξύ των άλλων βοηθούν στη καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Και αυτά είναι (δεν θα κουραστώ να τα επαναλαμβάνω…) η σωστή διατροφή, η άσκηση, το γέλιο, η συχνή επαφή με τη φύση και φίλους, η χαλάρωση και η διαχείριση των συναισθημάτων μας.

Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, είναι πολλοί αυτοί που δεν ασχολούνται όσο πρέπει με όλα όσα ανέφερα πιο πάνω. Πέρα από το ότι κανείς δεν έχει προσπαθήσει να τους ενημερώσει για όλα αυτά μέχρι σήμερα, τα οικονομικά προβλήματα μαζί με τον τεράστιο φόβο για την υγεία που έχει δημιουργήσει η παγκόσμια αντιμετώπιση της επιδημίας από τις κυβερνήσεις, αυξάνουν κατακόρυφα την αντίδραση του στρες και ο κόσμος φοβισμένος και ταλαιπωρημένος το τελευταίο που σκέφτεται είναι η σωστή διαχείριση του στρες του. Αντίθετα ασχολείται ακριβώς με σκέψεις και συναισθήματα αρνητικά που το αυξάνουν αυτό συνεχώς περισσότερο.

Η άποψή μου είναι πως η όλη αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης είναι ένα τεράστιο «λάθος», ή "σχέδιο"(;), αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν να αναγνωριστεί τώρα, μέσα στην τόση ένταση και στα τόσα συμφέροντα που αλληλοσυγκρούονται… Γι αυτό και θα προσπαθήσω για άλλη μια φορά να δώσω απλές συμβουλές, προς όποιους επιθυμούν να τις ακούσουν. Συμβουλές που θα κρατήσουν το ανοσοποιητικό σας σε καλή κατάσταση ώστε να μην κινδυνεύετε από μικρόβια και ιούς:

  • Κάντε ότι περισσότερο μπορείτε για την διατήρηση της εσωτερικής σας ηρεμίας (ακούστε συχνά αγαπημένες μουσικές, δείτε κωμικές ταινίες, ασκηθείτε μόνοι στο σπίτι με μικρά βίντεο, χορέψτε τακτικά, βγείτε να κάνετε περπάτημα η ελαφρύ τρέξιμο σε πάρκα ή οπουδήποτε αλλού κοντά στη φύση).
  • Φάτε πολλά λαχανικά, φρούτα, αναποφλοίωτους σπόρους και ξηρούς καρπούς.
  • Μάθετε να χαλαρώνετε με αραίωση των αναπνοών και παράταση της εκπνοής σας (κάνετε 10-15 τέτοιες αναπνοές 3-4 φορές μέσα στην ημέρα σας).
  • Κάθε πρωί κοιτάξτε τον εαυτό σας  στον καθρέφτη και πείτε του «σ΄ αγαπάω»!
  • Χαϊδέψτε συχνά το κατοικίδιό σας, αν έχετε ένα κοντά σας.
  • Κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο, γράψτε σε ένα χαρτί 3- 5 πράγματα για τα οποία πιστεύετε πως πρέπει να νιώθετε ευγνωμοσύνη στη ζωή σας και πείτε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για το καθένα από αυτά όπου εσείς επιθυμείτε (στη φύση, το σύμπαν, τον Θεό…)

Και μην ξεχνάτε τη γνωστή φράση της Σκάρλετ Ο’ Χάρα στο «Όσα παίρνει ο άνεμος» : αύριο θα ξημερώσει μία καινούργια μέρα!

Με αγάπη

2 σχόλια:

Σταθης είπε...

"Κανεις δεν εχει προσπαθησει ποτε να τους ενημερωσει"
Ενα ερωτημα οπου εχει πολλα γιατι συμβαινει αυτο!!

ElenK είπε...

Υπέροχο!!!

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.