Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Τοποθέτηση πληροφορίας στον εγκέφαλο...


Γεια σας
Είναι άραγε οι ταινίες φαντασίας πράγματι φαντασίες ή γνωρίζουν εκείνοι που τις φτιάχνουν κάποιες πληροφορίες από έρευνες που δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό;
Είναι ένα ερώτημα που πάντα υπήρχε στο νου μου, αν και θεωρώ πολύ πιθανό να είναι αυτές αποκυήματα της φαντασίας του δημιουργού τους εαν εκείνος έχει την ικανότητα να ξεφεύγει από την ύλη με τον νου του και να τον χρησιμοποιεί δημιουργικά…
Ένα ενδιαφέρον άρθρο, που διάβασα πρόσφατα στο περιοδικό The telegraph και αφορά τη λειτουργία του οργανισμού μας, είναι η αιτία για τον πιο πάνω πρόλογο.
Στο άρθρο αναφέρεται πως επιστήμονες κατάφεραν να φτιάξουν έναν προσομοιωτή με τον οποίο μπορούν
να βάλουν γνώση (νέες πληροφορίες) στον εγκέφαλό μας άμεσα, χωρίς χρονοτριβές, όπως ακριβώς στην ταινία Matrix. Σε αυτήν ο ηθοποιός μπορούσε να μάθει την τέχνη του kung fu με ένα πρόγραμμα που του «κατέβαζαν» στον εγκέφαλό του. Στο πιο πάνω άρθρο οι ερευνητές λένε πως μπορούν να κάνουν τώρα το ίδιο σε λίγο μικρότερη, όμως προς το παρόν, κλίμακα!
Η μελέτη τους δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Human Neuroscience.
Σε αυτή αναφέρεται πως μελέτησαν πρώτα τα ηλεκτρικά σήματα του εγκεφάλου ενός εκπαιδευμένου πιλότου και στη συνέχεια μετέφεραν τις πληροφορίες αυτές μέσω μιας κάσκας με ηλεκτρόδια που φόρεσαν στο κεφάλι σε άτομα που μάθαιναν να πιλοτάρουν αεροπλάνο σε προσομοιωτή.
Τα άτομα αυτά,  στα οποία έγινε διέγερση του εγκεφάλου τους, βελτίωσαν τις ικανότητές τους και έμαθαν να πιλοτάρουν 33 φορές καλύτερα από την ομάδα ελέγχου, όπως λένε οι ερευνητές.

Η μέθοδος στηρίζεται στην νευροπλαστικότητα. Την ικανότητα του εγκεφάλου μας να κάνει νέες συνδέσεις ανάλογα με τη χρήση του. Μελετώντας αυτά τα νέα σήματα στον εγκέφαλο κάποιου έμπειρου ατόμου, μπορούν στη συνέχεια να τα μεταφέρουν με ηλεκτρόδια στον εγκέφαλο ενός άλλου ατόμου.

Αυτό, βέβαια, γίνεται και στη φύση, ξέρετε. Κάθε νέα εμπειρία που αποκτά ο άνθρωπος μεταφέρεται σαν σήμα ηλεκτρομαγνητικό στο βιοπεδίο του και στο ανθρώπινο βιοπεδίο, με αποτέλεσμα οι καινούργιοι άνθρωποι που θα υλοποιηθούν μέσα από αυτό να φέρουν ήδη μέσα τους την νέα αυτή πληροφορία, σύμφωνα με τις απόψεις του πρωτοπόρου βιολόγου της εποχής μας Rupert Sheldrake. Κάπως έτσι μπορούν κατ΄αυτόν να εξηγηθούν και τα όλο και μεγαλύτερα ρεκόρ που επιτυγχάνουν οι διάφοροι αθλητές.

Είναι πράγματι πολύ σημαντικό, η εξέλιξη του ανθρώπου να προχωρήσει γρηγορότερα μέσω μεταφοράς της πληροφορίας όχι μόνον στις επόμενες γενεές, αλλά και στο παρόν.
Ας περιμένουμε να δούμε τι θα ακολουθήσει…

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.