Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Περί αρνητικών συναισθημάτων...


Αυτό είναι ένα μικρό απόσπασμα από το νέο υπό έκδοση βιβλίο μου με τίτλο "Η επιστήμη οδηγεί στην αγάπη"

........................
Όπως είχε πει και ο Εμπεδοκλής από την αρχαιότητα, τα πάντα κινούνται από δύο
Το GPS της καρδιάς μας
υπέρτατες δυνάμεις. Η μία, το "νείκος" κατά τον Εμπεδοκλή (=έχθρα, αντιπαλότητα, διαχωρισμός), μας απομακρύνει από την ολότητα και η άλλη, η "φιλότητα" κατά τον Εμπεδοκλή (=έρωτας, αγάπη, ενότητα), μας ενοποιεί με την ολότητα και άρα μας "συντονίζει" με την βαθύτερη ουσία μας.

Η απομάκρυνση, όμως, από το Όλο είναι ψευδαίσθηση και δημιουργείται από τις ατελείς αισθήσεις κάθε ζωντανού οργανισμού, ακόμη και του ανθρώπου. Γιατί τώρα γνωρίζουμε πως υπάρχουν ακτινοβολίες που το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να «δει» (υπέρυθρες, υπεριώδεις) όπως και ήχοι που το ανθρώπινο αυτί δεν
μπορεί να ακούσει (υπέρηχοι). Γνωρίζουμε πια με βεβαιότητα  ότι οι αισθήσεις μας δεν μας δίνουν πλήρη την εικόνα του κόσμου που μας περιτριγυρίζει… Νιώθουμε, λοιπόν, αποκομμένοι από τους υπόλοιπους ανθρώπους και τη φύση γενικότερα, επειδή δεν μπορούν οι αισθήσεις μας να συλλάβουν την ενεργειακή σύνδεση που υπάρχει ανάμεσά μας.

Ωστόσο ο άνθρωπος δεν ζει μόνος του στη γη. Είμαστε ένας οργανισμός ολόκληρη η ανθρωπότητα. Δίχως την καλή συνεργασία όλων των μερών του κανένας οργανισμός δεν μπορεί να ζήσει καλά. Τα συναισθήματα, λοιπόν, είναι οι οδηγοί μας σε αυτή την καλή συνεργασία. Όταν νιώθουμε καλά (θετικά συναισθήματα), σημαίνει πως οι σκέψεις μας και οι πράξεις στις οποίες αυτές θα μας οδηγήσουν είναι καλές τόσο για εμάς όσο και για το σύνολο. Όταν νιώθουμε άσχημα (αρνητικά συναισθήματα) σημαίνει πως οι σκέψεις και οι πράξεις, που πιθανόν θα ακολουθήσουν, δεν είναι καλές ούτε για εμάς ούτε για το σύνολο.
Εάν αυτό το κατανοήσουμε, τότε τα συναισθήματά μας θα γίνουν για εμάς ο καλύτερος οδηγός ζωής. Έχουν πει πως το καλύτερο GPS είναι η καρδιά μας… Όταν αυτή νιώθει καλά, σημαίνει πως πορευόμαστε καλά στη ζωή. Όταν αυτή δεν νιώθει καλά, κάτι θα πρέπει να αλλάξουμε, στον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς μας.

Τα αρνητικά συναισθήματα δεν δημιουργούνται για να μας βλάψουν. Αντίθετα δημιουργούνται για να μας ειδοποιήσουν πως οι σκέψεις που κάνουμε (και μας τα δημιουργούν) δεν είναι αυτές που θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε καλύτερα. Είναι, δηλαδή, στην ουσία, πληροφορίες που μας κατευθύνουν σε μία καλύτερη ζωή. Αν δεν το καταλάβουμε αυτό θα οδηγηθούμε σε νόσο, αλλά δεν θα φταίνε τα συναισθήματά μας γι αυτό. Θα φταίει το γεγονός πως δεν παίρνουμε υπ΄όψιν την προειδοποίησή τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.