Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Βάλτε το τρέξιμο στη ζωή σας

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Το είχατε ποτέ φανταστεί πως πέντε λεπτά τρέξιμο την ημέρα μπορεί να αυξήσει κατά τρία περίπου χρόνια τη διάρκεια της  ζωής σας;;;

Μάλιστα αυτό έδειξε πρόσφατη έρευνα. Όπως λένε οι ερευνητές, το τρέξιμο φαίνεται να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στην υγεία και τη ζωή ακόμη και από άλλες μεθόδους άσκησης όπως το περπάτημα και το ποδήλατο.

Η διαπίστωση ήταν πως το τρέξιμο, ανεξάρτητα με το πόσο γρήγορα ή πόσο πολύ (σε διάρκεια) τρέχει κάποιος, μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 45% ακόμη και για αυτούς που καπνίζουν, πίνουν αλκοόλ ή έχουν προβλήματα υγείας όπως υπέρταση ή παχυσαρκία.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Progress in Cardiovascular Disease και απ΄ότι λένε οι ερευνητές, αυτοί που τρέχουν (ακόμη και αν τρέχουν αργά, πίνουν, καπνίζουν ή είναι παχύσαρκοι…) ζουν περίπου τρία χρόνια περισσότερο από αυτούς που δεν τρέχουν!

Με στατιστικούς όρους, οι ερευνητές  (από το Cooper Institute  του Ντάλλας της Αμερικής) δηλώνουν, πως μία ώρα τρέξιμο επιμηκύνει τη ζωή κατά 7 ώρες.

Τι κάθεστε λοιπόν; Βάλτε αναπαυτικά παπούτσια, και βγείτε έξω να τρέξετε για λίγο, έστω και για πέντε λεπτά μέσα στην ημέρα σας. Βελτιώνετε έτσι την υγεία σας και επιμηκύνετε τη ζωή σας.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.