Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Ραγκού λαχανικών με κουρκουμά και καπνιστή πάπρικα

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Ένα πολύ εύκολο, νόστιμο και υγιεινό φαγητό έχω να σας προτείνω σήμερα. Είναι στην ουσία ένα «ραγκού» λαχανικών, με λίγο διαφορετική όμως γεύση από την συνηθισμένη συνοδευμένο με ρύζι. Δοκιμάστε το.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

Ραγκού λαχανικών με κουρκουμά και καπνιστή πάπρικα (3-4 μερίδες)
Ραγκού λαχανικών με κουρκουμά και πάπρικα καπνιστή

Υλικά:

1 μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια μέτρια
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι (μέτριο)
1 σκ. σκόρδο (χτυπημένη και ψιλοκομμένη)
1 κ. σ. κουρκουμάς
1 κ. γ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ. θυμάρι
1 κύβος λαχανικών (βιολογικός)
8 κ. σ.  λάδι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και όταν αυτά μαλακώσουν, τα λαχανικά κομμένα σε κύβους (περίπου 2Χ2 εκ.), τα  μυρωδικά και τον κύβο λαχανικών. Τα γυρίζουμε όλα στο λάδι για λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο μέχρι να μείνει με λίγο ζουμάκι (20' - 30').
Το σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι βρασμένο, σκέτο ή με ένα κύβο λαχανικών (κατά προτίμηση βιολογικό).

Καλή σας όρεξη
Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.