Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Πόσο γνωρίζουν οι γιατροί τα οφέλη της άσκησης; (104)

Σας τα έλεγα εγώ από καιρό!!! Τα πράγματα άρχισαν να γίνονται όλο και πιο ενδιαφέροντα στις ιατρικές έρευνες…

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, έκανε πριν δύο χρόνια μία έρευνα σε 15.000, περίπου, ασθενείς που είχαν αντιμετωπισθεί με κάποιον τρόπο, για καρκίνο του παχέος εντέρου, τα τελευταία τρία χρόνια.  
Στους ασθενείς αυτούς ζητήθηκε να απαντήσουν στην ερώτηση εάν ο γιατρός τους συνέστησε να αρχίσουν να ασκούνται μετά το τέλος της θεραπείας τους. 
Διότι, όπως λέει η ειδικευμένη στην πληροφόρηση καρκινοπαθών νοσηλεύτρια Martin Ledwick, υπάρχουν αποδείξεις πως η άσκηση είναι ασφαλής και βοηθητική για τους πάσχοντες από καρκίνο ασθενείς και σε κάποιες έρευνες έχει αποδειχθεί πως βοηθάει αυτή την γρηγορότερη αποθεραπεία τους. Σχετική έρευνα έχει δημοσιευθεί και στο BMJ Open .

Τα αποτελέσματα, όπως θα το περιμένετε, ήταν απογοητευτικά! Μόνον ένα 31% των ερωτηθέντων απάντησαν θετικά. Αυτό δηλώνει, πως μόνον το ένα τρίτο των γιατρών γνώριζε τα οφέλη της άσκησης, ώστε να τα συστήσει στους ασθενείς αυτούς !

Το πρόβλημα δεν είναι δηλαδή μόνον Ελληνικό. Είναι ακόμη, παγκόσμιο, δυστυχώς. Και σκεφθείτε τι ποσοστό θα απαντούσε καταφατικά εάν η ερώτηση περιελάμβανε όλους τους τρόπους αντιμετώπισης του στρες, που κουραστικά, επιμένω να σας επαναλαμβάνω σε αυτήν την ιστοσελίδα και όχι μόνον την άσκηση…

Δεν είναι ενημερωμένοι οι γιατροί για το στρες, τις επιπτώσεις του στον οργανισμό, και την σωστή του αντιμετώπιση. Δεν διδάσκεται αυτό στα πανεπιστήμια, διεθνώς, παρ’ ότι οι σχετικές έρευνες όλο και πληθαίνουν… και όσες φωνές, σαν την δική μου, προσπαθούν να εισακουστούν, χάνονται μέσα στον αγώνα επιβίωσης και ανταγωνισμού.

Οι γιατροί παραμένουν δύσπιστοι και μη έχοντας χρόνο να ενημερωθούν, στερούν από τους ασθενείς τους ένα μεγάλο όπλο για την αντιμετώπιση της ασθένειάς τους. Την σωστή αντιμετώπιση των στρες της ζωής. Δεν σας δημιουργεί απορία αυτό;

Φαίνεται όμως πως αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση, αφού ξεκίνησαν έρευνες σαν αυτή που σας ανέφερα πιο πάνω… και η χαρά μου, όπως καταλαβαίνετε, είναι μεγάλη!

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.