Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

Ρεβίθια με σπανάκι και πορτοκάλι (11)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
σαν αποχαιρετιστήριο για τον χειμώνα, έφτιαξα χθες ένα φαγητό που αγαπάω πολύ. Ρεβίθια με σπανάκι και πορτοκάλι.
Δεν ξέρω εάν το έχετε δοκιμάσει. Αν όχι, σας βεβαιώνω πως είναι νοστιμότατο. Η αίσθηση της γεύσης της φλούδας του πορτοκαλιού που την κόβετε σε μικρά κομμάτια καθώς τρώτε, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά είναι μοναδική. Αρκεί βέβαια τα πορτοκάλια να μην είναι ραντισμένα. 

ΟΙ  ΣΥΝΤΑΓΕΣ  ΜΟΥ

Ρεβίθια με σπανάκι και πορτοκάλι (2-3 μερίδες)
Ρεβίθια με σπανάκι και πορτοκάλι

1 φλ. ρεβίθια (μουσκεμένα από το βράδυ)
1 κρεμμύδι, με 2 καρφιά γαρύφαλλα (καρφωμένα επάνω του)
1 φύλλο δάφνης
4 -5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 κιλό σπανάκι
1 πορτοκάλι βιολογικό κομμένο σε 8 φέτες (με τη φλούδα)
1 πορτοκάλι (χυμός)
6 κ.σ. λάδι

Βράζουμε τα ρεβίθια σε νερό, με το κρεμμύδι και τα καρφωμένα επάνω του γαρύφαλλα, και το φύλλο δάφνης, μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε.


Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τα κρεμμυδάκια κομμένα και τα μαραίνουμε. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα γυρίζουμε και αυτά για λίγο στο λάδι, και στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, καλά πλυμένο και χοντροκομμένο με τα χέρια μας. Γυρίζουμε για λίγο και το σπανάκι στο λάδι να μαραθεί και στη συνέχεια στύβουμε ελαφρά τις φέτες πορτοκαλιού στο φαγητό και τις προσθέτουμε ολόκληρες μέσα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε, σε χαμηλή φωτιά, το φαγητό να πιει το νερό του. Τέλος προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και σερβίρουμε. 
Καλή σας όρεξη.


Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.