Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Η απομόνωση αυξάνει την θνητότητα (97)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για να ζεί απομονωμένος. Στον μεγάλο οργανισμό που λέγεται ανθρωπότητα, κάθε άνθρωπος έχει έναν ρόλο σημαντικό και ανεπανάληπτο να παίξει, σύμφωνο με τον δικό του μοναδικό συνδυασμό ικανοτήτων. Και μόνον όταν αυτός βρίσκεται ανάμεσα στους άλλους ανθρώπους μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο που του έχει αναθέσει η φύση.

Η μοναξιά δεν βοηθάει την ανθρώπινη ζωή. Αντίθετα, όπως δείχνουν πρόσφατες έρευνες, την καταστρέφει.

Πριν δύο χρόνια σε έρευνα που έγινε από επιστήμονες σε πανεπιστήμιο του Σαν Φραντζίσκο της Αμερικής, διαπιστώθηκε πως
η απομόνωση, είχε στην θνητότητα το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό του καπνίσματος και της ψηλής αρτηριακής πίεσης. Είναι δηλαδή το ίδιο βλαβερή.

Δυστυχώς όμως, όπως παρατήρησαν στην ανακοίνωση της μελέτης τους και οι ερευνητές, στο ιατρικό σύστημα της εποχής μας ο παράγοντας αυτός δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν. Θα έπρεπε όμως, λένε, στο ερωτηματολόγιο που καθορίζει το ιστορικό κάθε αρρώστου, να συμπεριληφθούν κάποιες απλές ερωτήσεις οι οποίες θα καθορίζουν τον βαθμό απομόνωσης του ασθενούς στη ζωή, έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνεται αυτό στην εκτίμηση της πορείας της ασθένειάς του.

Όσο πιο μόνος είναι δηλαδή κάποιος στη ζωή του, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να ανταποκριθεί θετικά ο οργανισμός του στην θεραπεία που θα του γίνει, όταν αυτός αρρωστήσει.

Ας το έχουμε αυτό υπ’ όψιν μας, στη δύσκολη εποχή μας, που λόγω συνθηκών ζωής, πολλοί ηλικιωμένοι καταλήγουν να μένουν μόνοι σε ιδρύματα, παραμελημένοι από συγγενείς και φίλους.

Με αγάπη


Πηγή : 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.