Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Αγκινάρες με άγριο ρύζι (22)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Οι αγκινάρες ανθίζουν η μία μετά την άλλη στον κήπο, και εγώ δεν χορταίνω να τις χρησιμοποιώ σε διάφορες εύκολες και θρεπτικές συνταγές. Μία από αυτές θα σας δώσω σήμερα, Είναι νοστιμότατη. Δοκιμάστε την,

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

Αγκινάρες με άγριο ρύζι (2-3 μερίδες)
Αγκινάρες με άγριο ρύζι

4-5 αγκινάρες
6 κ.σ. λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλ. ρύζι αναποφλοίωτο ανάμικτο
(άσπρο, κόκκινο, μαύρο)
3 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 λεμόνι βιολογικό (ξύσμα και χυμό)
2 καρώτα (σε πολύ λεπτές λουρίδες ή 
τριμμένα)
1 κ.σ. σταφίδες μαύρες (προεραιτικά)
1 κ.γ. αλάτι 
πιπέρι

Μουσκεύουμε το ρύζι από το βράδυ σε νερό. 
Στο λάδι μαραίνουμε σε σιγανή φωτιά το κρεμμύδι, προσθέτουμε και το ρύζι, περιμένουμε να καλυφθεί και αυτό καλά με το λάδι και τέλος προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις γυρίζουμε και αυτές για λίγο μέσα στο λάδι με τα υπόλοιπα υλικά. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό, το καρώτο, τις σταφίδες, αλάτι και πιπέρι. 
Βράζουμε το φαγητό σκεπασμένο σε σιγανή φωτιά, μέχρι να γίνει το ρύζι, προσθέτοντας ζεστό νερό όσο χρειάζεται, κατά διαστήματα. Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε και τον μαϊντανό, τον μάραθο και το ξύσμα λεμονιού και αποτελειώνουμε το μαγείρεμα.
Καλή σας όρεξη

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.