Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Ερασιτέχνης κηπουρός/ Ανθόκηπος/ άνοιξη 2015 (36)

Τα χρώματα πληθαίνουν σιγά-σιγά τριγύρω. Όλα παίρνουν ζωή κάτω από το φως του ήλιου... 
Παρά τις τόσες πολλές φετινές βροχές, σπόροι και βολβοί κατάφεραν να αντέξουν κάτω από το χώμα και να μην σαπίσουν, προς μεγάλη μου χαρά! και καθώς ένα-ένα το κάθε λουλουδένιο κεφαλάκι ξεπροβάλει πάνω από τη γη ο κήπος ζωντανεύει όλο και περισσότερο...

Οι ίριδες, και οι κάλες ανθίσανε πρώτες- πρώτες, γύρω από την μικρή λιμνούλα, ενώ
η αναρριχόμενη φούξια μοσχοβολιστή τριανταφυλλιά μου τα κατάφερε εφέτος να ανθίσει πριν από τις γλυτσίνιες (αυτές που στη Κέρκυρα ονομάζουν "πασχαλιές"). Αυτές οι τελευταίες, είναι το πρώτο Πάσχα, εφέτος, που δεν τις βρήκε ανθισμένες. Τα μπουμπούκια τους παραμένουν ακόμη κλειστά.


Η φωτίνια με το εκτυφλωτικό κόκκινο των καινούργιων της φύλλων στολίζει μιαν άλλη γωνιά του κήπου, ενώ δύο εκδόσεις ενός φυτού που δεν γνωρίζω το όνομά του, ομορφαίνουν άλλα σημεία του κήπου. Η μία λεπτεπίλεπτη τόσο στα φύλλα της όσο και στα ροζ λουλουδάκια της και η άλλη πολύ πιο στιβαρή, τόσο στο φύλλωμα όσο και στα λουλούδια, τα οποία κατά τα άλλα, είναι πανομοιότυπα σε κατασκευή με την λεπτεπίλεπτη αδερφή της.

Δεν χορταίνουν τα μάτια να απολαμβάνουν χρώματα και σχήματα. Και κάθε μέρα, όλο και κάτι καινούργιο υπάρχει να θαυμάσεις σε αυτόν τον μαγικό κόσμο της φύσης.
Πόσα ευχαριστώ να πει κανείς για την τιμή που του έχει γίνει να είναι μέλος,  και μάλιστα ενεργό, αυτού του θαύματος;;;;;                                                   

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.