Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Ενεργειακή εναρμόνιση -coherence (7)

Μήπως ο νόμος της έλξης στηρίζεται στον συντονισμό;...

Γεια σας φίλες και φιλοι μου
Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση εύχομαι σε όλους και όλες.

Πολλές φορές σας έχω μιλήσει σε αυτόν εδώ τον ιστότοπο για την ενεργειακή εναρμόνιση  (coherence) του οργανισμού μας. Είναι αυτή η επιστημονική εξήγηση της υγείας, αυτό είναι πια σίγουρο.
Ωστόσο νομίζω πως είναι συγχρόνως, και σας το έχω ξαναπεί, αυτή η ενεργειακή μας εναρμόνιση (coherence) και το όχημα για μια εύκολη χωρίς πολλά προβλήματα ζωή, σύμφωνη με τον σκοπό για τον οποίο η φύση μας έπλασε.
Μπορεί να φαίνονται αυτά λίγο εξωπραγματικά, ή και παράλογα σε κάποιους, όμως κάτι μέσα μου λέει πως έχουν κάποια σχέση με την πραγματικότητα, ακόμη και αν δεν είναι απόλυτα σωστά. Γι αυτό και επανέρχομαι στο θέμα κάθε φορά που σκέψεις διάφορες, με αφορμή κάποια καινούργια διαβάσματα, με κατακλύζουν.
Είμαστε κόμβοι ενέργειας που συνεχώς μεταβάλλεται, ανάλογα με τα συναισθήματά μας κυρίως, αφού αυτά αλλάζουν (όπως έχουμε ξαναπεί) το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς μας που επηρεάζει όλες μας τις ενέργειες. Σαν κόμβοι μιας συνεχώς μεταβαλλόμενης ενέργειας, εκπέμπουμε δονήσεις μέσα στο σύμπαν. Στο σύμπαν που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τεράστιο ενεργειακό πεδίο. Μέσα του υπάρχουν όλες οι πιθανότητες που δημιουργούν και αυτές τις δικές τους δονήσεις. Καλές και κακές, θετικές και αρνητικές, αφού ο δυισμός δεν είναι παρά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Ας κάνουμε λοιπόν μία υπόθεση εργασίας. 
Ας υποθέσουμε πως όλες οι θετικές (καλές) πιθανότητες όπως και τα θετικά συναισθήματα θα πρέπει να δονούνται (ενεργειακά) σε ένα παρόμοιο μήκος κύματος. Αν κάτι τέτοιο ισχύει, μπορεί κανείς να δώσει μια ερμηνεία στην συσχέτιση της ενεργειακής εναρμόνισης με μια εύκολη γεμάτη νόημα ζωή. Μία ερμηνεία στηριγμένη στον συντονισμό.
Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που συμβαίνει με δύο έγχορδα μουσικά όργανα που βρίσκονται πλάι-πλάι. Αν χτυπήσουμε μία χορδή του ενός οργάνου, θα δονηθεί και η αντίστοιχη χορδή του διπλανού οργάνου.
Γιατί λοιπόν να μην συμβαίνει κάτι αντίστοιχο και ανάμεσα σε ένα εναρμονισμένο από  θετικά συναισθήματα ανθρώπινο ενεργειακό πεδίο και τις θετικές καταστάσεις της ζωής, όπως ευτυχία, ευημερία, επιτυχία στόχων κ.λ.π.
Μήπως και αυτά …. συντονίζονται;  Μπορεί άραγε να εξηγηθεί τόσο απλά ο γνωστός «νόμος της έλξης»;
Δεν μου φαίνεται και τόσο απίθανο κάτι τέτοιο. Τι λέτε κι εσείς; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.