Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/ διατροφή (9)


Συχνή κατανάλωση μικρής ποσότητας σοκολάτας μειώνει τη μάζα σώματος!..
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Για την σοκολάτα θα μιλήσουμε σήμερα και πάλι..
Αυτή η μεγάλη αγάπη μικρών και μεγάλων, φαίνεται πως θα παιδέψει για αρκετό καιρό ακόμη τους ερευνητές που ασχολούνται με τον ρόλο της στην υγεία μας.
Μία πρόσφατη μελέτη που περιελάμβανε 1017 άτομα που κατανάλωναν σοκολάτα σε διάφορες ποσότητες και σε διάφορες συχνότητες ανά εβδομάδα, έδειξε, όσο και αν φαίνεται περίεργο, πως η πιο συχνή κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται με μικρότερη μάζα σώματος!...
Η ποσότητα όμως κατανάλωσής της δεν έδωσε το ίδιο αποτέλεσμα, όταν συσχετίστηκε με την μάζα σώματος όπως ήταν φυσικό, αφού μεγαλύτερη ποσότητα σημαίνει και περισσότερες θερμίδες.
Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, η συσχέτιση αυτή της συχνότητας της κατανάλωσης σοκολάτας με χαμηλότερη μάζα σώματος, δείχνει πως όσον αφορά τους παράγοντες του μεταβολικού συνδρόμου (παχυσαρκία, διαβήτης, υπέρταση, υπερχοληστεριναιμία) εκτός από την ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνει κάποιος, σημασία έχει και το είδος τους, πράγμα που όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν.  
Σε παλαιότερη κουβέντα μας για την σοκολάτα, σας είχα πει πως ένα κομματάκι (περίπου 2 εκ. Χ 2 εκ.) μαύρης σοκολάτας ( >70% περιεκτικότητας σε κακάο) αν καταναλώνεται καθημερινά όχι μόνον δεν βλάπτει αλλά αντίθετα ωφελεί την υγεία σας, ακόμη και αν έχετε ψηλή χοληστερίνη. Η συμβουλή μου αυτή ισχύει πάντα.
Και πρέπει να σας πω εδώ, πως η τιμή της δικής μου χοληστερίνης η οποία είχε πάρει την … ανηφόρα λόγω ηλικίας, έπεσε σε απόλυτα φυσιολογικά επίπεδα με την διατροφή που συνεχώς σας προτείνω από αυτόν εδώ τον ιστότοπο  και σας έχω αναλυτικά εξηγήσει και στο βιβλίο μου «Πώς να νικήσετε το στρες» εκδ. ΑΡΧΕΤΥΠΟ.
Σας βεβαιώνω δε, πως το καθημερινό απογευματινό μου καφεδάκι το συνοδεύει πάντα ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας την οποία υπεραγαπώ.
Όσο για τα τρανς-λιπαρά, αυτούς τους εχθρούς της υγείας μας, που παραμονεύουν σε κάθε έτοιμο και πακεταρισμένο φαγητό ή σνακ, καθώς και στα φαγητά των εστιατορίων, (έχουμε μιλήσει γι αυτά παλαιότερα και μπορείτε να ξαναδείτε το άρθρο κάνοντας κλικ εδώ), πρόσφατη έρευνα έδειξε πως αυτά συσχετίζονται με αυξημένη ευερεθιστότητα και διέγερση.
Προσέξτε λοιπόν φίλες και φίλοι μου τη διατροφή σας και μιλήστε όσο πιο  ήρεμα μπορείτε αλλά συχνά με τα παιδιά σας, για την σπουδαιότητα του θέματος της διατροφής στην ζωή μας. 
 Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.