Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/ διατροφή (11)

Οι καλοί μας φίλοι τα φιστίκια 
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Στην σωστή και υγιεινή καθημερινή διατροφή τόσο τη δική μας όσο και των παιδιών μας, όπως σας έχω και άλλες φορές πει, συμπεριλαμβάνονται εκτός από τα φρούτα και τα λαχανικά (ωμά και μαγειρεμένα) και οι ξηροί καρποί.
Μία χούφτα φιστίκια, αμύγδαλα, καρύδια ή κάσιους θα πρέπει όλοι να καταναλώνουμε σαν σνακ κάποια στιγμή της ημέρας. Ο λόγος είναι πως εκτός απο τα θρεπτικά συστατικά που οι ξηροί αυτοί καρποί προσφέρουν στον οργανισμό μας, βοηθούν επίσης τη καλή λειτουργία του εντέρου μας, από την οποία εξαρτάται η υγεία μας γενικότερα, όπως σας έχω αναλύσει σε παλαιότερη κουβέντα μας (κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να ξαναδείτε το πρώτο σχετικό άρθρο για τον ρόλο που παίζουν στην υγεία μας τα μικρόβια του εντέρου).
Στην ιστοσελίδα μάλιστα PistachioHealth.com, μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες για τα οφέλη που τα φιστίκια ειδικά (πλούσια σε βιταμίνη Β6, χαλκό και μαγκάνιο) προσφέρουν στον οργανισμό.
Μία πρόσφατη έρευνα, που περίληψή της ανακοινώθηκε στο Συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας στο Σαν Ντιέγκο της Αμερικής πριν λίγες ημέρες, έγινε για να βρεθεί κατά πόσο τα φιστίκια δρώντας σαν πρεβιοτικά, αφήνοντας δηλαδή άπεπτες ίνες στο έντερό μας που χρησιμεύουν σαν τροφή για τα ωφέλιμα μικρόβια που αναπτύσσονται εκεί, βοηθούν πράγματι στη βελτίωση της λειτουργίας του εντέρου μας.
Το αποτελέσμα της έρευνας αυτής ήταν πως στο έντερο των ατόμων που κατανάλωναν φυστίκια, διαπιστώθηκε ανάπτυξη χρήσιμων βακτηρίων που παράγουν βουτυρικό οξύ, μία ουσία που είναι γνωστό πως αποτελεί πηγή ενέργειας για τα επιθηλιακά κύτταρα του εντέρου μας, τα κύτταρα δηλαδή εκείνα που επικαλύπτουν εσωτερικά το έντερό μας και που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη υγεία μας γενικότερα.
Η έρευνα συνεχίζεται σε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, τα πρώτα όμως αυτά αποτελέσματα, κάνουν του ερευνητές αισιόδοξους ως προς το ότι ο ρόλος των φιστικιών στη διατροφή μας θα αποδειχθεί σημαντικό βοήθημα για την υγεία μας, μέσα από την βελτίωση της λειτουργίας του εντέρου.

*Και μη ξεχνάτε βέβαια τον ρόλο που παίζουν τα φιστίκια στο χαμήλωμα της τιμής της χοληστερίνης (κάντε κλικ εδώ για να δείτε το σχετικό άρθρο)
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.