Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Πώς δημιουργούνται οι ασθένειες (5 τελευταίο)

 Γεια σας φίλες και φίλοι


Όπως καταλάβατε από τις 4 προηγούμενες αναρτήσεις της σειράς αυτής σύμφωνα με την νέα βιολογία,  δεν αρρωσταίνουμε τυχαία, όπως νομίζαμε μέχρι πρόσφατα. Οι ασθένειες είναι αποτέλεσμα επίδρασης διαφόρων παραγόντων στο σώμα μας, εξ αιτίας των οποίων αλλάζει η λειτουργία των γονιδίων μας (DNA). Το ευχάριστο είναι όμως πως το ίδιο μπορεί να  γίνει και αντίστροφα. Επιδρώντας, δηλαδή, με ένα θετικό τρόπο στο σώμα μας, μπορούμε να αλλάξουμε και πάλι τη λειτουργία των γονιδίων μας προς όφελος της υγείας μας! Και το ακόμη πιο ευχάριστο νέο είναι, πως αν το κάνουμε αυτό εγκαίρως (πριν τεκνοποιήσουμε) όχι μόνον προστατεύουμε τη δική μας υγεία, αλλά θα μεταφέρουμε και στα παιδιά μας γονίδια που λειτουργούν σωστά, ώστε να προστατευθεί και η δική τους υγεία.

Αυτή είναι η πραγματική θεραπεία : η αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας των γονιδίων μας! Όχι το σταμάτημα των συμπτωμάτων μας με κάποιο φάρμακο το οποίο, ως ξένη προς το σώμα ουσία, λειτουργεί σαν ένα πρόσθετο στρες για τον οργανισμό δημιουργώντας του και άλλα προβλήματα (παρενέργειες).

Το σταμάτημα των συμπτωμάτων δεν είναι θεραπεία. Είναι απλά ανακούφιση και είναι απόλυτα αποδεκτή αυτή (αν τα συμπτώματα είναι πολύ ενοχλητικά) μέχρι την επίτευξη της πλήρους θεραπείας, η οποία για να γίνει χρειάζεται αλλαγή του τρόπου ζωής και σκέψης που οδήγησαν στην ασθένεια.

Χωρίς αυτή την αλλαγή, θεραπεία δεν μπορεί να επιτευχθεί. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το κατανοήσει ο κόσμος που υποφέρει από διάφορες ασθένειες. Τα φάρμακα ανακουφίζουν, δεν θεραπεύουν… Για να θεραπευτεί ο οργανισμός πρέπει να αλλάξουν οι συνθήκες που ευθύνονται για την ασθένεια. Και αυτές οι συνθήκες δημιουργούνται από παράγοντες περιβαλλοντικούς και ψυχικούς (στρες).

Στους περιβαλλοντικούς, ανήκουν τα χημικά στον αέρα που αναπνέουμε, στις τροφές που καταναλώνουμε ή στα προϊόντα που βάζουμε στο δέρμα μας, οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, οι πολύ δυνατοί θόρυβοι κ.λπ. ενώ στους ψυχικούς, τα αρνητικά μας συναισθήματα. Αυτά τα τελευταία είναι ίσως ο πιο σημαντικός από όλους τους παράγοντες γι αυτό και η σωστή διαχείρισή τους με ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα όπλα αντιμετώπισης κάθε ασθένειας. 

Τη καλύτερη βέβαια προστασία δίνει όπως πολλές φορές σας έχω πει η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του στρες. Γιατί αυτή η αντίδραση του στρες είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο οργανισμός την απειλή από κάθε παράγοντα εξωτερικό ή εσωτερικό. Όταν κάποιος μάθει να καταστέλλει αυτή την αντίδραση του ενστίκτου της αυτοσυντήρησης και να μην την αφήνει να ξεπερνάει την αντοχή του οργανισμού του (με όλους του τρόπους που επανειλημμένα σας έχω αναλύσει εδώ, στα βιβλία και στα βίντεό μου στο youtube) απολαμβάνει υγεία και μακροημέρευση. Γι αυτό βρίσκομαι κοντά σας ξανά και ξανά με νέες σχετικές αναρτήσεις. Για να σας βοηθήσω να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να πάρετε την υγεία σας στα χέρια σας. 

Ελπίζω με αυτή τη μικρή σειρά άρθρων να σας έδωσα να καταλάβετε πώς δημιουργούνται οι ασθένειες και πόσο λανθασμένα αντιμετωπίζονται, δυστυχώς, στην εποχή μας ακόμη αυτές… Παρ΄ ότι η βιολογία έχει προχωρήσει, τα οικονομικά συμφέροντα δεν έχουν αφήσει τη θεραπευτική να πάρει άλλους δρόμους, όπως θα έπρεπε. Ο κόσμος έχει πεισθεί πως οι ασθένειες απλά «του τυχαίνουν» και πως τα φάρμακα είναι η μόνη του βοήθεια. Απόλυτα λανθασμένη άποψη, που όμως πολύ δύσκολα μπορεί να αλλάξει, λόγω του βομβαρδισμού του κόσμου μέσα από τα ΜΜΕ (που ελέγχονται από τα οικονομικά συμφέροντα) με ειδήσεις και νέα που αφορούν όλα και καλύτερα φάρμακα, και όλο και καλύτερες θεραπείες…

Μένει σε κάποιους λίγους αιθεροβάμονες ανάμεσά μας, να κυνηγάμε σαν νέοι Δον Κιχώτες τα φαντάσματα του παρελθόντος με την ελπίδα πως κάποια στιγμή αυτά θα εξαφανιστούν…

Με αγάπη  

1 σχόλιο:

Σταθης είπε...

Ο αγωνας σας οπου κανετε εσεις οι "λιγοι"δεν θα παει χαμενος!
Η εξελιξη του ανθρωπου στον ιστορικο χρονο κινηται αργα.
Παντα ετσι γινοταν!

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.