Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Ευχάριστα νέα για τον διαβήτη τύπου 2

 Γεια σας φίλες και φίλοι μου


Πολύ ευχάριστα τα νέα για τον διαβήτη τύπου 2 από μία πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε στην Σκωτία. 

Διαπιστώθηκε πως είναι αρκετοί αυτοί που κατάφεραν να οδηγήσουν την νόσο τους σε ύφεση και να την σταματήσουν ακόμη, με αλλαγή του τρόπου ζωής τους. Ένας στους 20 διαβητικούς στην Σκωτία καταφέρνει να σταματήσει την νόσο του, λένε σε αυτή τη δημοσίευση που έκαναν στο  PLOS Medicine οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και πιστεύουν πως πρέπει να υπάρξει

υποστήριξη από την ιατρική κοινότητα για αυτούς που τα έχουν καταφέρει, γιατί οι πιθανότητες να επιστρέψει η νόσος είναι υπαρκτές.

Ο διαβήτης τύπου 2 αποτελεί μία ακόμη μάστιγα της εποχής, γιατί οφείλεται κυρίως σε λανθασμένο τρόπο ζωής και όπως δείχνουν οι στατιστικές αυξάνει ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από αυτόν παγκόσμια. Ο τωρινός αριθμός των διαβητικών που είναι περίπου 460 εκατομμύρια υπολογίζεται πως θα αυξηθεί σε 700 εκατομ. μέχρι το 2045 γι αυτό και χρειάζονται πολλές έρευνες που θα βοηθήσουν στην αναστροφή της νόσου, λένε οι πιο πάνω ερευνητές.

Η σωστή διαχείριση του στρες, όπως τόσες πολλές φορές σας έχω πει, βελτιώνει και θεραπεύει τον διαβήτη τύπου 2 όπως και τα περισσότερα νοσήματα. Χρειάζεται όμως να καταλάβει κάποιος και να πιστέψει πως δεν μπορεί με τον ίδιο τρόπο ζωής και σκέψης που οδηγήθηκε σε νόσο να απαλλαγεί από αυτήν. Ο οργανισμός για να βρει την ισορροπία του χρειάζεται τακτική άσκηση, σωστή διατροφή, συχνή επαφή με φίλους και τη φύση, γέλιο, και εκπαίδευση στη χαλάρωση και τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Υπάρχει μέσα μας όλη η θεραπευτική γνώση για τη βελτίωση της υγείας μας, αρκεί να μην την εμποδίζουμε εμείς με τρόπο ζωής και σκέψης που δημιουργεί συνεχή αντίδραση στρες.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.