Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Οι επιπτώσεις της αντιμετώπισης του ιού...

 


Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Η αντιμετώπιση ετούτης της επιδημίας-πανδημίας, δεν αφήνει καμία αμφιβολία, ή σωστότερα, δεν θα έπρεπε να αφήνει καμία αμφιβολία σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο πως κρύβει πλευρές που δεν εξηγούνται με την λογική.

Τουλάχιστον στον τόπο μας, γιατί στα άλλα κράτη δεν έχω ακριβή εικόνα, δεν είναι δυνατόν να εμποδίζουν την κυκλοφορία μετά από κάποια ώρα όλο και νωρίτερα και να συνεχίζουν τα λοκ ντάουν καταστρέφοντας πλήρως την οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δίχως να έχουν πάρει κανένα μέτρο για

την βελτίωση των ΜΜΜ που αποτελούν την κύρια εστία συνωστισμού, χωρίς να έχουν πάρει μέτρα για την οργάνωση και βελτίωση της πρωτοβάθμιας    υγείας που θα μπορούσε να αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία, χωρίς να έχουν γίνει άμεσα οι απαραίτητες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού ώστε τα νοσοκομεία να λειτουργούν απρόσκοπτα, κ.λπ κ.λπ…

Δεν είναι δυνατόν οι συνάδελφοι που βρίσκονται στην επιτροπή να συμβουλεύουν την κυβέρνηση τόσο λανθασμένα. Κάτι άλλο παίζεται μπροστά στα μάτια μας, τα οποία προσπαθούν χρησιμοποιώντας τον φόβο, να μας αναγκάσουν να τα κρατάμε κλειστά.

Στο όνομα της προστασίας της υγείας μας, καταστρέφουν την οικονομία του κράτους αλλά και την υγεία μας! Η συνεχής και έντονη αντίδραση στρες που δημιουργείται με όλα αυτά τα απαράδεκτα μέτρα στον κόσμο, έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των ψυχικών νοσημάτων, όπως δείχνουν ήδη οι έρευνες. Και αυτή είναι μόνον η αρχή. Όπου να΄ ναι, θα φανεί και η αύξηση όλων των υπολοίπων νοσημάτων, τα οποία θα οφείλονται σε βλάβες οργάνων από την παρατεταμένη αντίδραση του στρες. Σε λίγο θα ακούσουμε την αύξηση των αυτοανόσων νοσημάτων, των καρκίνων, των καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων κ.λπ

Το άσχημο είναι πως  νέα έρευνα, που έγινε σε 19 κράτη, έδειξε πως ένας στους τρεις ενήλικες εμφανίζει ήδη άγχος ή κατάθλιψη λόγω του ιού της εποχής. Δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί έρευνες για τα παιδιά. Στην πιο πάνω έρευνα φάνηκε πως τα προβλήματα αφορούν κυρίως γυναίκες, νέους κάτω των 35 ετών και άτομα με χαμηλή κοινωνικο-οικονομική κατάσταση.                                                         

Και δεν είναι μόνον η απομόνωση, η έλλειψη διασκέδασης και η φτώχια που επιδρούν αρνητικά στον ψυχισμό. Είναι και ο συνωστισμός των ανθρώπων σε πόλεις με ελάχιστο πράσινο, μακριά από τη φύση, που είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας μείωσης του στρες. Έρευνα έδειξε, πως ακόμη και η δενδροφύτευση των πόλεων μπορεί να μειώσει την εμφάνιση κατάθλιψης στους κατοίκους της. Και αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να το λάβουν σοβαρά υπ΄ όψιν όσοι τις διοικούν.

Δεν συζητάω βέβαια την εκπαίδευση των μαθητών στη σωστή διαχείριση του στρες από την μικρή ηλικία, που προτείνω εδώ και καιρό… Θεωρώ πως είναι αυτή, μαζί με την γλώσσα, τα σπουδαιότερα μαθήματα που θα έπρεπε να διδάσκονται από νωρίς στα σχολεία. Είναι ο μόνος τρόπος για να αυξηθεί η αντοχή των ανθρώπων στις προκλήσεις που κάθε τόσο καλούνται να αντιμετωπίσουν στη ζωή τους και να μειωθούν οι ασθένειες.

Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.