Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Έρχεται το νέο φάρμακο για τον Covid-19!

 Γεια σας φίλες και φίλοι μου


Εδώ και κάποια χρόνια ερευνητής με την ομάδα του ανακάλυψε κάποια μικρά αντισώματα (μικρές σε μέγεθος πρωτεΐνες) που παράγουν κάποια ζώα όπως οι καμήλες. Τα ονόμασαν νανο-αντισώματα (επειδή είναι μικρά) και δημιούργησαν συνθετικά ομοιώματά τους για ερευνητικούς λόγους, κατορθώνοντας να φτιάξουν μία βιβλιοθήκη από 2 δισεκατομμύρια είδη από αυτά.

Ένας άλλος ερευνητής, σκέφτηκε πρόσφατα, πως ίσως μέσα σ΄ αυτή την ποικιλία αντισωμάτων μπορεί να κρύβονται και κάποια που ίσως βοηθούν στην αντιμετώπιση του ιού της εποχής και

αποφάσισε να ψάξει το θέμα. Προσπάθησε με την δική του ομάδα να φτιάξει κάποια από τα αντισώματα αυτής της τεράστιας βιβλιοθήκης του προηγούμενου ερευνητή, σε καλλιέργειες μυκήτων και να τα δοκιμάσει επάνω στον ιό που παιδεύει την ανθρωπότητα αυτόν τον καιρό…

Το αποτέλεσμα είναι πως ένα νέο φάρμακο, πολλά υποσχόμενο, βρίσκεται ήδη σε κλινικά πειράματα, στα οποία θα πάρει και το κράτος μας μέρος, όπως μάθαμε αυτές τις ημέρες!

Πρόκειται για μικρά αντισώματα τα οποία κάθονται επάνω στις ακίδες που έχει ο ιός στο εξωτερικό του τοίχωμα και δεν τις αφήνουν να ενωθούν αυτές με τους υποδοχείς των ανθρωπίνων κυττάρων, ώστε να μπει ο ιός μέσα σ΄ αυτά και να πολλαπλασιαστεί!

Οι δύο ερευνητικές ομάδες που προανέφερα, συνεργάστηκαν τελικά και τον προηγούμενο Νοέμβριο, δημοσίευσαν στο περιοδικό Science τα αποτελέσματα της συνεργασίας τους, στα οποία αναφέρεται πως αυτά τα αντισώματα μπορούν να χορηγηθούν σε μορφή αεροζόλ από τη μύτη, με πολύ καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του ιού της εποχής!

Όπως λένε οι ίδιοι οι ερευνητές,  μπορεί κανείς να πάρει αυτό το φάρμακο μόλις διαγνωσθεί με τον ιό και αμέσως το ιικό του φορτίο θα μειωθεί. Επομένως δεν θα οδηγηθεί σε σοβαρή νόσο!

Τα νέα είναι πραγματικά εκπληκτικά! Γρήγορα η ζωή θα ξαναπάρει τους φυσικούς ρυθμούς της.

Σίγουρα όμως δεν θα είναι τίποτα όμοιο με πριν… Όλους μας έχει αλλάξει ο ιός. Άλλους προς το καλύτερο και άλλους προς το χειρότερο… Για χρόνια μπροστά θα αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και ιδιαίτερα ο κόσμος της δύσης, προβλήματα με νοσήματα των οποίων η έξαρση θα εμφανιστεί μετά το τέλος ετούτης της επιδημίας, λόγω του έντονου ψυχικού στρες που βίωσε και ακόμη βιώνει ο κόσμος.

Ας μείνουμε στα θετικά όμως, προς το παρόν. Το φάρμακο για τον ιό βρίσκεται πολύ κοντά στην χρησιμοποίησή του από όσους νοσήσουν! Πολύ γρηγορότερα από όσο νόμιζαν όσοι είχαν ακουμπήσει τις ελπίδες τους στα εμβόλια, η ανθρωπότητα θα απαλλαγεί απόν τον σημερινό ύπουλο εχθρό της.

Με αγάπη

2 σχόλια:

Σταθης είπε...

Αναφερεσθαι στο φαρμακο απο το Ισραηλ?

Eleni Tsoukali είπε...

Όχι. Είναι φάρμακα με διαφορετική δράση και εξ ίσου μεγάλη επιτυχία στην αντιμετώπιση του ιού. Αυτό είναι το πολύ καλό!

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.