Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Η δυαδικότητα της ύλης

Γεια σας φίλες και φίλοι μου


Ξύπνησα σήμερα νωρίς το πρωί με τις πιο κάτω σκέψεις, και αποφάσισα να σας τις καταθέσω. Αφορούσαν το πόσο είναι ουτοπία να περιμένει κάποιος να έρθει ειρήνη στη γη…

«Για την παραγωγή ύλης χρειάζονται αντίθετες ενέργειες. Για να δημιουργηθεί ένα άτομο ύλης χρειάζεται θετικά φορτισμένα πρωτόνια να έρθουν σε κοντινή απόσταση με αρνητικά φορτισμένα ηλεκτρόνια. Οι ελκτικές δυνάμεις μεταξύ αυτών των διαφορετικά φορτισμένων σωματιδίων δημιουργούν αυτό που βλέπουμε σαν «ύλη».

Είναι ουτοπία, επομένως, να περιμένει κάποιος να υπάρξει στην υλική ζωή μας πάνω στη γη ομοιογένεια. Πάντα θα υπάρχουν αντίθετες σκέψεις και αντίθετες δυνάμεις. Η δυαδικότητα

είναι συνυφασμένη με την ύλη. Το θέμα λοιπόν δεν είναι να μην υπάρχουν αυτές οι αντιθέσεις, αλλά πώς θα οδηγούν αυτές σε δημιουργία αντί για αντιπαλότητα και καταστροφή (εντροπία), όπως συμβαίνει συνήθως.

Ένας μόνον τρόπος υπάρχει κατά την γνώμη μου. Η κατάργηση του φόβου.

Αυτός είναι που κάνει τον άνθρωπο να μάχεται κάθε τι διαφορετικό από αυτό που εκείνος έχει θεωρήσει σαν "φυσικό" ή "καλό" στην δική του πραγματικότητα. Ο φόβος, που είναι η βάση του πιο δυνατού ζωικού ενστίκτου. Του ενστίκτου της αυτοσυντήρησης.  

Η προσπάθεια μιας υγιούς κοινωνίας θα έπρεπε να είναι από τα πρώτα σχολικά χρόνια η διδασκαλία στα παιδιά τρόπων διαχείρισης των αρνητικών τους συναισθημάτων. Γιατί φόβοι οδηγούν σε αυτά. Φόβοι συνειδητοί ή ασυνείδητοι και επηρεάζουν τελικά τη συμπεριφορά και την υγεία μας, γενικά δηλαδή, τη ζωή μας. Δεν είναι «κακά» αυτά τα λεγόμενα «αρνητικά» συναισθήματα, όπως πολλές φορές σας έχω εξηγήσει. Είναι απλά δείκτες του αριθμού των φόβων που κρύβει καθένας μέσα του. Και οι φόβοι, μέσω της ζωώδους αντίδρασης «μάχης ή φυγής» (αντίδραση στρες) οδηγούν σε βία και εθισμούς το ανθρώπινο είδος.

Η υλική ζωή που μας έχει χαριστεί, είναι ένα θαύμα ομορφιάς και μεγαλείου. Πραγματικός παράδεισος. Φταίνε οι φόβοι μας που την έχουν μετατρέψει σε κόλαση αυτή τη ζωή. Και αυτή η κόλαση δεν πρόκειται να αλλάξει με πολιτικές συμφωνίες και διαπραγματεύσεις. Μόνον με εκπαίδευση στη συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί να αλλάξει ο κόσμος μας. Θα υπάρξει άραγε σύντομα πολιτικός που θα αποφασίσει να ξεκινήσει κάτι τέτοιο σύντομα στα σχολεία από νωρίς ή θα μείνει για πολλά χρόνια ακόμη η ανθρωπότητα να υπομένει την κόλαση που η ίδια έχει φτιάξει;;;»

Με αγάπη

2 σχόλια:

Σταθης είπε...

"Εκπαιδευση στην συναισθηματικη νοημοσυνη" Οταν γινει αυτο εμεις δεν θα υπαρχουμε.Ελπιζω να μην χρειαστει να περασουν 1800 χρονια ,οσο χρειαστηκε η ανθρωποτητα να αποδεχτει το ηλιοκεντρικο συστημα ,αν και υπηρχε η αρχικη γνωση.

Eleni Tsoukali είπε...

Ας είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι...

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.